Hokej - 19.01.2019 07:37

Prvá hviezda! Dvojgólový Tatar strojcom triumfu Montrealu v Columbuse

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Slovenský hokejista Tomáš Tatar zažil dvojgólovú noc v NHL a výrazne prispel k víťazstvu Montrealu na ľade Columbusu 4:1. Hostia aj vďaka dvom gólom slovenského krídelníka dosiahli štvrté víťazstvo v neprerušenej sérii, najdlhšej v aktuálnej sezóne profiligy.

Tatar otvoril skóre v 7. min, keď dorazil za chrbát brankára Joonasa Korpisala odrazený puk po strele obrancu Sheu Webera. Druhý presný zásah v podaní 28-ročného ilavského rodáka bol pekný aj na pohľad. Tatar dostal časovanú prihrávku za chrbát obrany domácich od Philipa Danaulta a po ukážkovom blafáku do forhendu prekonal Korpisala. Tatar prerušil 11-zápasovú sériu bez streleného gólu a stal sa prvou hviezdou. Predtým naposledy rovnako skóroval dvakrát v jednom stretnutí a to 28. decembra 2018 proti Floride. Celkovo dosiahol pätnásty a šestnásty gól v sezóne a dovedna má na konte 36 kanadských bodov. Je druhý najproduktívnejší hráč Canadiens po 43-bodovom Maxovi Domim.

"Nie je jednoduché hrať v Columbuse. Majú skvelé mužstvo. Myslím si však, že môžeme hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek v tejto súťaži, ak nám to na ľade ide," uviedol Tomáš Tatar podľa webovej stránky NHL "Teším sa zo svojich gólov, ale na prvom mieste je víťazstvo a 2 body pre mužstvo. Všetko ostatné je iba bonus," dodal Tatar v pozápasovom interview pre zámorské médiá. "Bojujeme o play-off a ukazujeme mentalitu boja o play-off. Potrebujeme víťazstvá, získavame ich a sme na dobrej ceste," doplnil tímového kolegu zo Slovenska Philip Danault.

O víťazovi súboja Arizona - Pittsburgh (2:3 pp) muselo rozhodnúť predĺženie. Víťazný gól Penguins strelil 50 sekúnd pred koncom predĺženia Phil Kessel. Slovenský útočník Richard Pánik v drese Arizony nebodoval, ale predviedol sa 6 bodyčekmi. Bol to druhý najvyšší počet spomedzi všetkých aktérov na ľade.

Columbus - Montreal 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 46, Bjorkstrand (Nash, S. Jones) - 7. TATAR (S.Weber, Chaput), 29, TATAR (Danault, Gallagher), 58. Armia (Domi, S. Weber), 59. Armia (Domi, Petry)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 17:05 min, 2 góly, 3 strely, 2 plusové body, prvá hviezda