Hokej - 30.01.2019 07:15

Halák so štvrtou prehrou v sérii. Boston s tromi Slovákmi nestačil na Winnipeg

Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Bostonu Bruins prehrali s hráčmi Winnipegu Jets 3:4 po samostatných nájazdoch v utorňajšom stretnutí zámorskej NHL. V zápase sa predstavili traja Slováci v drese Bruins. Brankár Jaroslav Halák odchytal celý duel, zneškodnil 24 z 27 striel Winnipegu (úspešnosť 88,9%), ale pripísal si štvrtú prehru po sebe. Obranca Zdeno Chára ani útočník Peter Cehlárik si nerozšírili štatistiky kanadského bodovania. Kapitán Bostonu Chára si počas 19:57 min na ľade pripísal jeden mínusový bod a vyslal na brankára hostí dve strely. Žilinský rodák Cehlárik do štatistík prispel tiež dvomi streleckými pokusmi, odohral 14:49 min.

O víťazstve "tryskáčov" rozhodol útočník Kyle Connor. Najprv v tretej tretine otočil stav stretnutia dvomi gólmi za 34 sekúnd z 1:2 na 3:2 pre Jets. Bruins vyrovnali zásluhou Patrica Bergerona a zápas dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých bol Connor jediným úspešným strelcom. Za Winnipeg ešte v prvej tretine otvoril skóre obranca Josh Morrissey, brankár Connor Hellebuyck si pripísal 36 úspešných zákrokov. "Cítil som sa dobre, v tejto aréne sa mi páči. Myslím si, že som si odviedol svoju prácu a chalani tiež, bojovali veľmi tvrdo. Postupne sme začali kontrolovať zápas a brať ho do svojich rúk, čo sa nakoniec ukázalo. Bol to zaujímavý zápas," zhrnul americký gólman pre oficiálny ligový web.

O všetky góly Bruins sa postarala elitná formácia David Pastrňák - Patrice Bergeron - Brad Marchand. Český útočník strelil gól a pridal dve asistencie, center Bergeron dal dva góly a Marchand si pripísal asistenciu pri všetkých troch zásahoch "medveďov". Boston odohral prvý zápas od 19. januára. "Mali sme výbornú prvú tretinu, rýchlo sme skórovali. Významne sme ich prestrieľali a vypracovali si naozaj dobré šance. Na to, že to bol náš prvý zápas po dlhom čase, to bolo naozaj dobré. Jediné nešťastie je, ako sme hrali v tretej tretine. Musíme sa zlepšiť, no získali sme aspoň jeden bod, môžeme na tom stavať a pripraviť sa na ďalší zápas," uviedol Brad Marchand.

Philadelphia vynulovala New York Rangers a zvíťazila 1:0. Gólman Flyers Anthony Stolarz potreboval na čisté konto 38 úspešných zákrokov. "Letci" triumfovali v piatom dueli v sérii. "Je dobré, že sme zvíťazili. Som rád, že som si splnil svoju prácu, môj tím ju odviedol tiež. Zablokovali veľa striel, patrí im za to vďaka," povedal Stolarz. Jediným strelcom merania síl s Rangers bol švédsky útočník Oskar Lindblom, ktorý skóroval už v 2. min. "Bolo fajn streliť taký skorý gól. Hrali sme veľmi dobre v útočnej tretine a Stolarz bol ako zviera, takže pre nás to bol dobrý zápas," poznamenal švédsky forvard.

Buffalo zdolalo Columbus 5:4. Víťazný gól strelil v III. tretine útočník Conor Sheary. Buffalo stráca po triumfe dva body na Pittsburgh v súboji o poslednú postupovú priečku Východnej konferencie do play-off. "Samozrejme, snažíme sa dostať na miesto zaručujúce účasť v play-off. Takže dnešné dva body nám veľmi pomohli," priznal bývalý hráč Penguins Sheary.

Sumáre NHL:

Boston - Winnipeg 3:4 po sam. nájazdoch (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 19. Pastrňák (Marchand, Krug), 52. Bergeron (Marchand, Pastrňák) - 14. Morrissey (Scheifele), 45. Connor (T. Myers, Chiarot), 46. Connor (Scheifele, Wheeler), rozhodujúci sam. nájazd Connor
Jaroslav Halák odchytal celý zápas, 24/27, úspešnosť 88,9%, Zdeno Chára odohral 19:57 min, 0+0, -1, 2 trestné minúty, 2 strely, Peter Cehlárik (všetci Boston) 14:49 min, 0+0, 2 strely

Columbus - Buffalo 4:5 (1:3, 3:1, 0:1)
Góly: 4. Dubois (R. Murray, Atkinson), 21. N. Foligno (Panarin, Dubois), 37. Dubinsky (Harrington, J. Anderson), 40. Atkinson (R. Murray, Panarin) - 3. Rodrigues (Mittelstadt, Sheary), 8. Reinhart (Ristolainen, McCabe), 10. T. Thompson (Dahlin, Bogosian), 21. Skinner (Eichel, Dahlin), 43. Sheary (Rodrigues, Bogosian)

New York Rangers - Philadelphia 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 2. Lindblom (Couturier, Voráček)