Hokej - 20.02.2019 09:30

Takto rozhoduje zápasy Tomáš Tatar! Columbus padol po jeho góle

Zdroj: sita, youtube

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil víťazný gól Montrealu a stal sa treťou hviezdou pri tesnom triumfe nad Columbusom 3:2 v utorňajšom stretnutí zámorskej NHL. Dvadsaťosemročný krídelník rozhodol o víťazstve domáceho tímu v 54. min, keď sa šikovne uvoľnil, dostal ideálnu prihrávku od Jordieho Benna priamo pred bránku súpera a poľahky skóroval. "Jordie bol v náročnej pozícii, ale skvelo ma našiel. Mali sme očný kontakt. Ja som bol pred bránkou a už som nemal ťažkú robotu," uviedol podľa nhl.com Tatar, ktorý odohral necelých 17 minút.

Slovenský útočník bol v zápase strelecky mimoriadne aktívny, súperovho gólmana Sergeja Bobrovského ohrozil až šesťkrát. Do štatistík si pripísal aj jednu "plusku". V aktuálnej sezóne odohral 59 zápasov a na konte má už 44 bodov za 19 gólov a 25 asistencií. Montreal si v úvodnej tretine utvoril dvojgólvé vedenie, ale 11 minút pred záverečnou sirénou oň prišiel. "Tvrdo sme pracovali, aby sme sa vrátili do zápasu. Škoda, že sa nám to nepodarilo doviesť do úspešného konca," zhodnotil tréner Blue Jackets John Tortorella.

Montreal - Columbus 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Góly: 2. M. Domi (Reilly), 18. Byron (Kotkaniemi, S. Weber), 54. TATAR (Jordie Benn, Kotkaniemi) - 22. J. Anderson (Jenner), 50. N. Foligno (J. Anderson, Jenner)
Tomáš Tatar (Montreal) 16:52 min, 1+0, +1, 6 striel na bránku