Hokej - 20.02.2019 11:45

Andrej Sekera sa po zranení vrátil do NHL. Čaká ho ešte veľa práce

Zdroj: sita, youtube

Do kolotoča zápasov NHL sa vrátil po zranení achilovky obranca Andrej Sekera, Edmonton však prehral na domácom ľade s Arizonou 2:3 po samostatných nájazdoch. Tridsaťdvaročný reprezentant SR už odohral v aktuálnom ročníku päť zápasov na kondičnom pobite v nižšej AHL, v profilige to bola jeho tohtosezónna premiéra. Na ľade bol 17:33 min, pripísal si jeden mínusový bod a prezentoval sa jedným "hitom".

"Som nadšený. Teším sa, že som sa znovu vrátil do diania. Chce to viac času, musím sa znovu oboznámiť so systémom a dostať sa do činností, ktoré by som po 50 odohraných zápasoch robil automaticky. Musím hrať jednoducho, to je kľúč k úspechu. Rýchlo posúvať puk a prihrať prvému voľnému spoluhráčovi. Je to iba z 20 % o tele, z 80 % je o hlave. Musím sa dostať do pohody," povedal Sekera pre Edmonton Sun.

V zostave víťazného tímu absentoval pre chorobu útočník Richard Pánik. Arizona viedla 1:0 a deväť minút pred koncom tretej tretiny aj 2:1, ale 11 sekúnd pred uplynutí šesťdesiatich minút vyrovnal Ryan Nugent-Hopkins. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil útočník Coyotes Vinnie Hinostroza.