Hokej - 03.03.2019 09:00

Černák s gólom aj asistenciou prvou hviezdou, Pánik pridal dve asistencie

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský obranca Erik Černák strelil gól a pridal aj asistenciu v sobotňajšom zápase NHL Tampa Bay - Ottawa (5:1). Černák najprv v 8. min pasom cez šírku klziska prihral kolegovi z obrany Ryanovi McDonaghovi na druhý gól svojho tímu a v 24. min strelou švihom z útočného pravého kruhu upravil na priebežných 3:1. Celkovo sa vo vydarenom zápase prezentoval aj tromi strelami, štyrmi bodyčekmi, jednou zablokovanou strelou a dvoma plusovými bodmi. To všetko mu vynieslo ocenenie prvá hviezda zápasu.

Černák má v tejto sezóne už 11 kanadských bodov za 3 góly a 8 asistencií a k tomu aj 17 plusových bodov. Dvadsaťjedenročného košického rodáka si však v jeho zamestnávateľ z Tampy cení najmä pre jeho defenzívnu kvalitu. V súboji najlepšieho s najslabším tímom súťaže sa predstavil aj ďalší slovenský obranca Christián Jaroš v drese Ottawy. Jeho štatistický zápis obsahoval dve strely, 2 "hity" a 1 mínusový bod.

"Hrali sme výborne. Dobre sme sa hýbali a skvele si prihrávali. Celkovo v porovnaní s predchádzajúcim zápasom proti Bostonu sme zlepšili našu hru v defenzíve, na mítingu sme si to rozobrali a dnes to bolo v každom ohľade oveľa lepšie," uviedol Erik Černák v pozápasovom rozhovore pre zámorské médiá na oficiálnom webe tímu Tampa Bay Lightning. K svojim pocitom na ľade dodal: "Zo zápasu na zápas sa cítim lepšie, najmä v ofenzívnej činnosti. Snažím sa zapájať čo najviac a hľadať spoluhráčov. Som rád, keď mi to vychádza."

Tampa Bay je so 104 bodmi neohrozený líder NHL. V sobotu dosiahli jej hráči 50. víťazstvo v sezóne, potrebovali na to len 66 stretnutí. Tak skoro sa na métu 50 triumfov dostali predtým iba hokejisti Detroitu Red Wings v slávnej ére v sezóne 1995/1996. Na piatich góloch proti Ottawe sa podieľali obrancovia štyrmi a celkovo až 9 bodmi, čo je vyrovnaný klubový rekord. "Chceme vyhrať čo najviac zápasov. Výborne sme sa vrátili na správnu cestu po prehre s Bostonom," zhodnotil skúsený švédsky zadák Victor Hedman, autor gólu aj asistencie, na oficiálnom webe NHL.

Tampa Bay - Ottawa 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Góly: 8. Hedman (Cirelli, Girardi), 9. McDonagh (ČERNÁK, Kučerov), 24. ČERNÁK (Killorn, Coburn), 36. Kučerov (Hedman, Erne), 42. Sergačev (Coburn, Killorn) - 10. Duclair (Gibbons, Bödker)
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 18:44 min, 1 gól, 1 asistencia, 3 strely, 4 "hity", 1 zablokovaná strela, 2 plusové body - Christián Jaroš (Ottawa) odohral 16:45 min, 2 strely, 2 "hity", 1 mínusový bod

Arizona - Detroit 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Góly: 6. Archibald (Ekman-Larsson, Hjalmarsson), 16. Ekman-Larsson (Hinostroza, PÁNIK), 45. Hinostroza (Chychrun, PÁNIK) - 28. Larkin (Kronwall, Mantha)
Richard Pánik (Arizona) odohral 14:51 min, 2 asistencie, 1 strela, 2 plusové body