Hokej - 18.04.2019 09:30

Chára si otvoril strelecký účet v play-off v tej najvhodnejšej chvíli

Zdroj: sita, youtube

Zdeno Chára gólom prispel k triumfu hokejistov Bostonu na ľade Toronta 6:4 v stredajšom štvrtom zápase štvrťfinále play-off Východnej konferencie NHL: Boston vyrovnal stav série na 2:2. Piaty zápas odohrajú v piatok 19. apríla v Bostone.

Chára sa presadil v 46. min, keď strelou z vylepšenej pozície od modrej čiary zvýšili náskok hostí na 5:2. Kapitán "medveďov" vyťažil aj z výborného postavenia spoluhráča Patricea Bergerona, ktorý clonil brankárovi Frederikovi Andersenovi vo výhľade. Štyridsaťdvaročný Chára si otvoril strelecký aj bodový účet v play-off 2018/2019, celkovo v kariére zaznamenal 17. gól a 63. bod v bojoch o Stanley Cup. Chára počas vyše 24 minút predviedol aj 5 bodyčekov a zablokoval 4 strely, zápas ukončil s 3 plusovými bodmi. Brankár Jaroslav Halák opäť nechytal, prednosť v bránke Bruins dostal Fín Tuukka Rask, ktorý mal 38 zákrokov. "Ujali sme sa vedenia a hrali dobre. Aj keď domáci boli miestami agresívnejší a o čosi tvrdšie nás napádali. Samozrejme, nebolo všetko ideálne, musíme si pozrieť video a napraviť chyby. Celkovo sme však v tomto zápase dobre bránili," povedal Zdeno Chára podľa webu NHL.

Prvou hviezdou štvrtého súboja Toronto - Boston sa stal český útočník hostí David Pastrňák, autor dvoch gólov. Gól a dve asistencie si pripísal jeho kolega z útoku Brad Marchand. Na domácej strane strelil dva góly Auston Matthews. Keď Toronto v 54. min zásluhou Travisa Dermotta znížilo na 4:5, vrhlo všetko do útoku. Lenže Boston nepodľahol panike a záver zápasu si postrážil s gólom Joakima Nordströma dve sekundy pred koncom do prázdnej bránky. "Spomalili sme hru a snažili sa získať ´momentum´ na našu stranu. Máme dosť skúsených hráčov v tíme, aby sme nepodľahli panike," skonštatoval brankár víťazného tímu Tuukka Rask.

Toronto - Boston 4:6 (1:2, 1:2, 2:2) - stav série: 2:2
Góly: 18. Hyman (Rielly, Tavares), 22. Mathews (Johnsson, Hainsey), 52. Matthews (Marner, Rielly), 54. Dermott (Gardiner, C. Brown) - 4. McAvoy (Coyle, Grzelcyk), 7. Marchand (McAvoy, Heinen), 24. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 25. Pastrňák (Marchand), 46. CHÁRA, 60. Nordström (Krejčí)
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:12 min, 1 gól, 5 "hitov", 4 zablokované strely, 3 plusové body