Hokej - 31.07.2019 12:08

Matúš Sukeľ sa nevie dočkať začiatku novej sezóny v Sparte

Zdroj: sita

Matúš Sukeľ je odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši a až do jari 2019 pôsobil v materskom klube, skúsenosti popritom zbieral aj v Kontinentálnej hokejovej lige vo farbách Slovana Bratislava. Dvadsaťtriročný center za ostatné dve sezóny dostal aj dôležité hokejové lekcie na vrcholnej úrovni - predstavil sa na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu a piatimi gólmi zaujal v máji 2019 na domácich majstrovstvách sveta. Teraz ho čaká pôsobenie v najvyššej českej súťaži v Sparte Praha.

Na pôsobenie v českej metropole sa teší, dostal sa totiž do stabilného prostredia, kde nemusí sledovať a čakať, kedy a či vôbec mu príde výplata. Takú situáciu si totiž vyskúšal v Slovane. "Bolo to fakt zlé," povedal v úvode rozhovoru pre český portál iDnes.cz. "Myslel som na to, každý hráč také veci nosí v hlave. Peniaze nechodia a v podstate nemáte z čoho žiť," pokračoval mladík, ktorý sa v polovici júla stal otcom dcérky.

Matúš Sukeľ je presvedčený, že starosti o financie sa nepodpísali pod jeho výkony v Slovane, veď v 60 dueloch zaznamenal desať gólov a pridal aj osem asistencií. "Najhoršie na tom bolo, že s nami o tom vôbec nikto nekomunikoval. Nevedeli sme, na čom sme. Až kým sme si nejako nevyprosili, aby nám prišli povedať, čo vlastne bude. Bolo to fakt zlé, ale už je to za mnou," pokračoval mladík a potvrdil, že od Slovana už dostal 30 percent dlžnej sumy a na doplatení zvyšku je vypracovaná dohoda. O prestupe do Sparty Sukeľ dlho nerozmýšľal. "Je to značka, o tomto klube vie každý," poznamenal podľa iDnes.cz.

Na domáci svetový šampionát pod pôsobením trénera Craiga Ramsayho spomína veľmi rád. "Šampionát mi toho dal veľmi veľa. Do budúcnosti mi táto skúsenosť môže iba pomôcť," myslí si Matúš Sukeľ. Aj v Sparte ho čaká zahraničný tréner, viesť ho bude Nemec Uwe Krupp. "Je to moderný kouč, bude od nás chcieť podobné veci ako Ramsay. Ten sa nám snažil vštepiť niektoré detaily, ktoré by iní tréneri možno nechali bez povšimnutia. Nechcem vôbec zhadzovať domácich trénerov, ale až pod Ramsaym som si občas uvedomil nitkoré veci, ktoré mi predtým možno až tak nedochádzali," dodal slovenský útočník.