Hokej - 09.08.2019 21:09

Aký otec, taký syn. Brabenec v pätnástich debutoval za Brno

Zdroj: huste.tv/Instagram

Na hokejových klziskách budeme na seniorskej úrovni opäť môcť sledovať kvalitného útočníka s menom presláveným v Česku aj na Slovensku. Kým Kamil Brabenec pred šiestimi rokmi vo zvolenských farbách ovládol našu Extraligu a v roku 2017 s Brnom aj tú českú, jeho syn Jakub Brabenec v pätnástich rokoch prvý raz privoňal k A-tímu Komety Brno. Ako kapitán dorasteneckého tímu tento klub doviedol k striebru a nižšie ciele nemajú rozhodne ani muži. Aj on pritom už má špeciálnu spomienku na slovenský klub, konkrétne na Duklu Trenčín. Práve proti nej si odkrútil svoju premiéru a v samostatných nájazdoch predviedol aj parádnu kľučku, ktorou si vychutnal brankára Dukly.

"Hovorili mi, že sa nesmiem báť, hrať najlepšie, ako dokážem a nebyť nervózny," žiaril spokojnosťou mladučký útočník v rozhovore pre Hokej.cz. Jeho vstup do prvého tímu bol výsledkom viacerých rýchlych rozhodnutí. O svojom štarte sa dozvedel len deň vopred a s novými spoluhráčmi si ani nestihol zatrénovať. Hoci šlo o prípravný zápas, preslávení fanúšikovia Komety vytvorili veľmi kvalitnú kulisu a benjamín tímu si to nemohol nevšimnúť: "Keď sme šli na rozcvičku, bol som nervózny. Po rozkorčuľovaní to zo mňa opadlo. Atmosféra bola super a veľmi som si to užil."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HC Kometa Brno (@hckometa),

Kamil Brabenec dnes už pôsobí ako tréner dorasteneckého tímu v Brne a svojho syna má tak na očiach na každom tréningu. Naši fanúšikovia si ho pamätajú najmä zo Zvolena, v ktorého farbách sa stal hneď dvakrát najproduktívnejším hráčom ligy a po boku Radovana Puliša, Jana Semoráda a Pavla Klhůfeka patrili svojho času medzi absolútnu špičku spomedzi extraligových útočníkov. Črty jeho herného prejavu si mnohí všimli aj u syna Jakuba. Či však bude pravidelnejšou súčasťou prvého tímu už v takom mladom veku, je zatiaľ otázkou. Vzhľadom na vek má byť stále oporou dorasteneckého tímu, ale naplno s ním počíta aj juniorka. Najvyššou métou však ostáva nastupovať aj za mužstvo po boku Gulášiho, Erata či Plekanca.