Hokej - 22.08.2019 17:15

Priekopníci v Česku. Plzeň bude mať prepojený univerzitný tím

Zdroj: huste.tv/youtube

Ak prvý tím v Českej republike sa HC Škoda Plzeň rozhodla, že svoje aktivity priamo napojí na univerzitný klub. Tie fungujú aj v slovenskom prostredí, no s extraligovými celkami mávajú spoločné nanajvýš to, že sa delia o rovnakú hokejovú halu. Na západe Česka to však bude vyzerať inak a obe strany spísali memorandum, v ktorom jasne uviedli, k čomu sa zaväzujú a aká bude ich úloha pri spolupráci. Vzťahy sa pritom medzi HC Škoda a Akademici Plzeň vyvíjal dlho. Vedenie klubu, ako aj hráči šampióna spred šiestich rokov, chodili zápasy vysokoškolákov sledovať priamo z tribúny.

"Chcel by som za celú organizáciu Akademikov povedať, že za spoluprácu som veľmi rád. Je to veľký krok nie len pre plzenskú oblasť, ale pre celú univerzitnú hokejovú spoločnosť v Česku," cituje web hokej.cz slová trénera Tomáša Ceperka. Ten má pritom vo svojich radoch viacerých hráčov, ktorí v minulosti okúsili aj najslávnejší klub v meste na juniorskej či dorasteneckej úrovni.

Samotné memorandum zaväzuje Škodu Plzeň predovšetkým k aktivitám na rozvoj univerzitného hokeja, a to v oblasti personálnej, marketingovej a aj pri zabezpečení domácich zápasov vysokoškolského tímu, ktorých dejiskom bude vyše osemtisícová Home Monitoring Arena. Akademici na oplátku budú nosiť logo A-tímu na ramenách svojich dresov a v maximálnej miere budú vypomáhať pri promo akciách mužského extraligového tímu.