Hokej - 22.08.2019 22:13

Prípravný zápas v Česku sa nedohral pre napadnutie rozhodcu

Zdroj: huste.tv/youtube

Český hokejový druholigový klub Benátky nad Jizerou si s blížiacim sa úvodom sezóny pozval na prípravný zápas druholigistu z Nemecka. Dredsen Eislöwen duel jasne ovládol, viedol 6:2, no napriek tomu sa slušne iskrilo. Na svedomí to mali predovšetkým zámorskí hráči z drážďanských farieb a pomyselnú korunku tomu v negatívnom zmysle slova nasadil Dale Mtichell.

Kanadský útočník, ktorý ostatných päť rokov odohral v Dánsku, dostal dvojminútový trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Počas signalizovaného trestu uštedril ležiacemu protihráčovi ešte jeden krosček, čo mu trest rozšírilo o desať minút, a potom sa už pobral smerom k trestným laviciam. Predtým si však nechal vysvetliť vylúčenie od jedného z dvojice hlavných rozhodcov a vôbec sa mu to nepáčilo. Za protesty bol odmenený druhým osobným trestom a na ten už reagoval agresívnym výpadom proti rozhodcovi. Spacifikovať ho museli až piati muži, okrem dvoch asistentov rozhodcu aj traja spoluhráči.

Pri odchode do šatní ešte stihol rozbiť pripravené hokejky Benátčanov a desať minút pred koncom pristúpili arbitri k pomerne málo vídanému riešeniu, keď duel predčasne ukončili za inzultáciu rozhodcu. Mitchell je pritom starým búrlivákom. Minulý rok sa vo farbách Frederikshavnu zdalo, že začína svoj hnev ovládať, no po prestupe do Drážďan je evidentne naspäť v starých koľajách. V rokoch 2014 až 2017, čiže bezprostredne po svojom príchode do Európy, pútal pozornosť výbornou produktivitou, ale aj priemerom 140 trestných minút na sezónu.