Hokej - 23.08.2019 22:17

Hnev českých fanúšikov. Tím na World Cupe si vraj nezaslúžia

Zdroj: huste.tv

Američania pred krátkym časom predstavili plány na obnovenie Svetového pohára, ktorý by mohol v kalendári NHL nahradiť Zápas hviezd. Keďže spomedzi Slovákov odohralo aspoň jeden zápas v profilige počas minulej sezóny len deväť hokejistov, znamenalo by to obnovenie sympatií s Tímom Európy. Tomu by však tento rok mohli fandiť aj Česi. Podľa všetkých doterajších indícií sa na prestížnom medzinárodnom podujatí nebude počítať ani s nimi a oproti minulému ročníku z podujatia vypadne aj výber Severnej Ameriky.

Vzhľadom na nižší počet dní, ktoré World Cup dostane k dispozícii, by sa turnaja nezúčastnilo osem výberov, ale len šesť - Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko a Európa. Minulý rok sa výber "zvyšku sveta" ukázal ako nečakane silný a jeho posilnenie o Čechov by mohlo vytvoriť jedného z top favoritov turnaja. V našich geografických šírkach sa skôr špekulovalo, či priestor nedostane spojený tím Česko-Slovenska, ktorý na Kanadskom pohári štartoval v minulosti päťkrát. NHL je iného názoru. So Slovákmi sa podobne ako s Nemeckom, Lotyšskom či Švajčiarskom nepočíta a podľa tamojších expertov nemá čo ponúknuť ani Česká republika.

"Prepáčte páni, ale české výsledky túto krajinu neoprávňujú postaviť vlastný tím na úrovni Švédska či Fínska. Okrem toho, na minulom World Cupe strelili len šesť gólov v troch zápasoch a vyhrali jediný raz. V zostave pritom mali šesť hráčov, ktorí v tej dobe nemali kontrakt v NHL," kriticky na margo našich susedov prehlásil uznávaný kanadský hokejový novinár Mark Spector. Lichotivé pritom nie je ani dlhé čakanie na medailu z majstrovstiev sveta. Tú naposledy získali v roku 2012 a odvtedy zaknihovali až trikrát nelichotivé siedme miesto konečného poradia šampionátu.