Hokej - 27.08.2019 17:00

Krištofovi pribudla konkurencia do ofenzívy

Zdroj: sita, huste.tv

Fínsky hokejový útočník Jesse Puljujärvi podpísal zmluvu na jednu sezónu s Kärpätom Oulu, za ktorý nastupoval pred odchodom do zámoria. Stále iba 21-ročný krídelník je momentálne v NHL obmedzeným voľným hráčom a nedokáže sa dohodnúť na podmienkach spolupráce s Edmontonom Oilers. Ak by však do 1. decembra našiel spoločnú reč s akýmkoľvek tímom profiligy, fínsky vicemajster mu nebude brániť v odchode. Informoval oficiálny web Kärpätu.

Majster sveta do 18 aj 20 rokov Puljujärvi je niekdajšou štvorkou draftu NHL. Počas uplynulých troch sezón sa však výraznejšie nepresadil v kádri "olejárov", keď v 139 zápasoch nazbieral 37 bodov (17+20). V minulom ročníku si pripísal iba 46 štartov a štyrikrát nastúpil v AHL za Bakersfield Condors. "Je to vynikajúca vec, že sme získali Jesseho. Má dobré fyzické parametre, je zručný a jeho talent by mal byť dostatočný na NHL. Chceme mu preto pomôcť v dosiahnutí tohto cieľa," vyjadril sa športový riaditeľ klubu Harri Aho.

V kádri Kärpätu Oulu momentálne figurujú dvaja slovenskí hokejisti. Útočníka Michala Krištofa čaká v klube druhá sezóna, brankár Patrik Rybár prišiel do tímu začiatkom júla zo zámorskej AHL.