Hokej - 03.09.2019 11:28

Dokonalý výpad v predĺžení v Champions Hockey League

Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejová liga majstrov má po každom dvojzápase pomerne dlhú prestávku a následne ponúkne ďalšiu veľkú porciu kvalitného európskeho hokeja. Bežný fanúšik často ani nestíha absorbovať všetky pekné momenty naprieč kontinentom, a to je škoda. Činil sa napríklad nemecký Augsburg, ktorý dokázal vyhrať zhodne v extratime nad veľkým favoritom aj outsiderom svojej skupiny. Vo štvrtok nájazdami dobyl Luleu a o dva dni neskôr si po predĺžení poradil s domácim Belfastom.

Súper z Británie dokázal v prvom zápase nečakane zdolať Liberec a statočný odpor dlho kládol aj nemeckému súperovi. Postaral sa dokonca o úvodný gól zápasu, po dvoch tretinách o gól viedol Augsburg, no tretia dvadsaťminútovka priniesla vyrovnanie. Rozhodnúť tak muselo až predĺženie, ktoré trvalo len 31 sekúnd. Potom predviedli hostia perfektný útočný výpad, ktorým síce pomerne zariskovali, ale dokonale pokorili obranu súpera.

Kanaďan Matt Fraser dostal dianie do útočného pásma a počkal si, kým ho doplnila dvojica spoluhráčov. Pomedzi korčule obrancu načasoval prihrávku na Sezemskeho a sám sa pritom vydal situáciu zaistiť dozadu. Šikovná zadovka si našla hokejku nadbiehajúceho Gilla, ktorý mal síce proti sebe dvoch brániacich mužov, avšak za sebou uvoľneného Frasera. Posunul mu puk a bývalý hráč Bostonu či Edmontonu z blízka nemal problém prestreliť gólmana.