Hokej - 08.09.2019 09:03

Barani proti švédskemu Färjestadu trikrát viedli. Napokon získali iba bod

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský hokejový majster HC '05 iClinic Banská Bystrica si vo štvrtom vystúpení v G-skupine Ligy majstrov 2019/2020 pripísal na konto tretiu prehru. V domácom prostredí nestačil na švédsky Färjestad, ktorému podľahol 3:4 po predĺžení. Zverenci Dana Cemana v zápase trikrát vyhrávali, ale po zápase boli sklamaní. V tabuľke tak naďalej figurujú na štvrtom mieste so ziskom troch bodov a nepriaznivým skóre 7:15.

Banskobystričania mali veľmi dobrý vstup do zápasu, keď už v 66. sekunde skóroval Jordan Hickmott. "Barani" si v úvodnom dejstve svoj náskok udržali, ale do záverečnej časti sa išlo za vyrovnaného stavu 1:1, keďže v 26. min sa strelecky presadil aj hosťujúci Sebastian Erixon. V tretej tretine domáci dvakrát skórovali zásluhou Joona Jääskeläinena a Patrika Lampera, no švédsky klub zakaždým dokázal vyrovnať a v predĺžení rozhodol o svojom víťazstve. V 65. min stratil puk skúsený útočník Marek Slovák a jeho zaváhanie potrestal bývalý hráč Chicaga Blackhawks Victor Ejdsell.

"Barani" sa najbližšie predstavia na ľade HK Poprad, kde začnú cestu za obhajobou majstrovského titulu v slovenskej najvyššej súťaži. Zvyšné dva zápasy Ligy majstrov ich čakajú v októbri, keď sa budú konfrontovať so švajčiarskym tímom HC Ambri Piotta.

Hokejová Liga majstrov - G-skupina:
HC '05 iClinic Banská Bystrica - Färjestadu BK 3:4 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Góly: 2. Hickmott, 43. Jääskeläinen, 54. Lamper - 26. Erixon, 52. Nilsson, 57. Aslund, 65. Ejdsell
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Iarets, Baluška - Synek, D. Konc