Hokej - 25.09.2019 10:00

Debakel za debaklom: China Golden Dragon českú ligu možno už ľutujú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Číňania sa snažia spraviť maximum, aby na zimné olympijské hry postavili kvalitné hokejové mužstvo a jedným z krokov bolo aj prihlásenie tímu do českej ligy. Zaradený bol do tretej najvyššej súťaže s možnosťou prepracovať sa hierarchiou vyššie, ale to by jeho výsledky museli vyzerať úplne inak ako tomu je. V stredočeskej skupine 2. ligy majú China Golden Dragon za sebou už päť odohraných súbojov a nazbierali v nich divoko nepriaznivé skóre 7:42.

Pozitívom je aspoň jeden získaný bod. Číňania prehrali na ľade Písku 5:6 po samostatných nájazdoch a tieto dva celky sú aktuálne na chvoste osemčlennej tabuľky. Okrem toho nováčik ligy utŕžil jedenásťgólovú nádielku od Příbramy, desiatku od Kolína a dobre nevyzerala ani prehra 1:8 s Českými Budějovicami a 0:7 s Táborom. V kádri dostávajú priestor prevažne mladí čínski hokejisti. Najstarší z korčuliarov majú 24 rokov a doplnení sú o troch mladých Čechov, ktorí zároveň plnia pozíciu ambasádorov a riešia situácie, v ktorých treba ovládať reč domácich.

Zverenci Jiřího Šejbu, majstra sveta z roku 1985, majú tvoriť základ reprezentácie na OH 2022. Doplnení budú dvojicou reprezentantov pôsobiacich v KHL za Kunlun a za ideálnych okolností sa podarí naturalizovať niekoľko severoamerických hráčov. Takto poskladané mužstvo bude v domácom prostredí konkurovať nabitým výberom Kanady, Ruska, Švédska či USA. Nedáva sa mu preto väčšia šanca ako Kórejčanom v roku 2018. Tí v štyroch zápasoch štyrikrát prehrali s výsledným skóre 3:19. Dá sa preto predpokladať obnovenie diskusií o význame automatického postupu domácej reprezentácie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora