Hokej - 09.10.2019 18:27

Taký výjazd ešte CHL nezažila. Hradec ovládol Graz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mountfield HK mal famózny vstup do tohto ročníka českej Extraligy, keď z úvodných piatich kôl vyhral až štyrikrát a okupoval najvyššie priečky. Slušné naladenie si dokázal preniesť aj do Champions Hockey League a včera zviedol veľmi dôležitý zápas, ktorým mohol spraviť výrazný krok k postupu do vyraďovacej fázy. Hoci séria troch prehier v lige nadšenie trochu schladila a ambície v CHL pokazila nečakaná prehra s Cardiffom, posledné dva skupinové zápasy hrá Hradec Králové s rakúskym Grazom. Ten bol na chvoste poradia a dve výhry by znamenali istotu, že Britov za sebou český celok udrží.

Aj preto bol prístup k zápasu na ľade účastníka EBEL priam príkladný. Účastník nadnárodnej rakúsko-česko-talianskej súťaže sa síce na domácej scéne drží v popredí tabuľky, no v Lige majstrov stratil postupové nádeje veľmi rýchlo. I tak tohto súpera neradno podceňovať a zverenci Tomáša Martinca cestu absolvovali aj s piatimi stovkami oddaných fanúšikov za sebou. "Všetci vieme, že Liga majstrov zatiaľ mimoriadne fanúšikov neláka a ľudia na ňu ešte nie sú navyknutí. O to viac nás teší, že fanúšikovia majú záujem ísť s nami a podporiť nás. Musia si pre to brať voľno v práci, stojí ich to nejaké peniaze, ale chcú tomu niečo obetovať. My im to môžeme vrátiť jedine tak, že pre nich vyhráme," komentoval výjazd pre Hokej.cz kapitán Radek Smoleňák.

Bývalý hokejista Slovana Bratislava nerozprával len do vetra. Už po prvej tretine viedol Hradec na súperovom ľade 2:0 a hoci na konci duelu dokázali Rakúšania znížiť na jednogólový rozdiel, na rozdelení bodov to už nič nezmenilo. Oficiálny údaj o návšteve hovorí o 2 121 fanúšikoch. Ak si odmyslíme tichú časť obecenstva roztrúsenú po celej tribúne, tým početnejším a hlučnejším fanklubom boli priaznivci hosťujúceho mužstva. Mountfield HK bude o týždeň hrať s týmto istým súperom doma. Je na druhej priečke a má o bod viac ako Cardiff Devils, ktorý doma privíta favorizovanú Frölundu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora