Hokej - 16.10.2019 08:15

Z Anglicka späť do NHL. Komu sa podaril tento kúsok ?

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: Martin Pohanič/prohockeyrumors/youtube

Ani pôsobenie vo Veľkej Británii nemusí znamenať, že ste na sklonku hokejovej kariéry. Svoje o tom vie aj Chris Stewart, ktorý v minulej sezóne odohral v tamojšej najvyššej hokejovej súťaži v drese Nottinghamu Panthers 23 zápasov. Ďalšie 3 štarty potom pridal v play off.

31-ročný rodák z kanadského Ontaria, ktorý sa chvíľu pohrával aj s myšlienkou angažmánu v bratislavskom Slovane ukázal, že aj z pôsobenia v neznámej lige na ostrovoch môže vzísť návrat do najprestížnejšej hokejovej ligy sveta. Nešlo by to, samozrejme, bez tvrdej práce v predsezónnom kempe Philadelphie Flyers. Stewart si na definitívu v podobe jednocestného kontraktu musel počkať až do polovice októbra, napokon sa jej však dočkal.

V tejto sezóne si 110 kilogramov vážiaci forvard zarobí len ligové minimum, mrzieť ho to ale rozhodne nebude. Vo Philadelphii si totiž opäť zahrá po boku hviezd NHL, akými sú Claude Giroux či Jakub Voráček.

Nový tréner Flyers Alain Vigneault zrejme bude jeho rolu v tíme limitovať na prácu v 3. či 4. formácii, Stewart sa však možno predsa len rozpomenie na svoje začiatky v profilige. V dresoch Colorada Avalanche a St. Louis Blues vtedy v dvoch sezónach po sebe nastrieľal úctyhodných 28 gólov. Cudzia mu ale určite nie je ani hra do tela. Počas svojej 10 ročnej kariéry v zámorí stihol nazbierať za 6 rôznych klubov až 729 trestných minút.

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora