Hokej - 22.10.2019 09:00

Medzi 3 hviezdami týždňa v NHL brankár, obranca aj útočník

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: Martin Pohanič/prohockeyrumors/youtube

Vedenie NHL v pondelok vyhlásilo mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Prvou hviezdou sa stal český krídelník David Pastrňák, za ním skončila opora zadných radov Washingtonu Capitals John Carlson a brankár Buffala Carter Hutton.

Umiestnenie forvarda Bostonu Bruins nie je vzhľadom na jeho výkony v úvode sezóny žiadnym prekvapením. Pastrňák skóroval v posledných troch zápasoch hneď 7-krát, vďaka čomu už spolu s Jamesom Nealom z Edmontonu vedie ligu s deviatimi presnými zásahmi. 

Druhé miesto sa zaslúžene ušlo hviezdnemu obrancovi Capitals Johnovi Carlsonovi. V NHL by ste po desiatich odohraných zápasoch len márne hľadali produktívnejšieho hráča. Američan doposiaľ nazbieral úctyhodných 18 bodov a jeho tím zatiaľ najmä vďaka nemu tróni na čele Metropolitnej divízie.

Medzi ocenených sa poprvýkrát v sezóne vošiel aj niektorý z brankárov. Carter Hutton z Buffala Sabres pochytal počas dvoch štartov proti Dallasu a Los Angeles všetky strely, ktoré mierili na jeho bránu. Na konto si tak pripísal hneď 2 čisté kontá za sebou a úspešnosť jeho zákrokov stúpla na skvelých 95,3 %.

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora