Hokej - 02.11.2019 12:59

Monštrum, ktoré Plekanec dotiahol z Ameriky, pomáha Komete

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/hokej.cz

Nie je zvykom, že by si hokejista do svojho klubu nosil aj špeciálne tréningové pomôcky, ktoré sa snaží zabudovať do tréningových metód svojho kouča. Pokiaľ však ide o hokejistu, ktorý má za sebou šestnásť sezón v NHL a na konci kariéry sa vrátil do Česka, dáva to celkom zmysel. Tomáš Plekanec takto z Kanady dotiahol do Brna obrovský stroj, ktorý funguje ako trenažér vhadzovaní. Má v sebe zabudovaný počítač, ktorý odpočítava čas na vhodenie buly, ale aj laser snímajúci postavenie hráčov a puk nevypustí, kým nie sú v správnych pozíciách.

Už v Montreale bol Plekanec považovaný za uznávaného a rešpektovaného centra a nie je divom, že v domácej Extralige patrí medzi mužov, ktorí dôležité vhadzovania zvládajú s vysokou úspešnosťou. A vo veľkom to piluje nielen on, ale aj jeho spoluhráči z Komety. Pre české médiá pritom priznal, že šlo o na mieru vyrobený kus na objednávku, pričom nápad vznikol z nezáväznej diskusie v telocvični, pričom známy známeho mal podobné stroje konštruovať. Jeho cena sa pohybuje v tisíckach eur.

Jedna vec je, že asistenta trénera by už poriadne bolel chrbát aj ruky, pokiaľ by mal medzi svojich stredných útočníkov hodiť také množstvo buly. Táto mašina ich dokáže nahádzať pätnásť v priebehu jedinej minúty a do zásobníka sa ich zmestí celkom osemdesiat. Na dobrých pár minút je tak o zábavu postarané a odhad na dopad puku by mali mať hokejisti z Brna lepší ako konkurencia. Minimálne v prípade Plekanca a Jakuba Leva to platí. U oboch počet vyhraných vhadzovaní prekročil deväťdesiatku a úspešnosť držia nad päťdesiatimi percentami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora