Hokej - 16.11.2019 08:33

Český reprezentačný brankár má psychické problémy a bude sa liečiť

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Hokej.cz

Reprezentačný brankár a donedávna tiež kmeňový hráč klubu HC Oceláři Třinec Patrik Bartošák musí nútene prerušiť kariéru. Svojimi výkonmi síce pútal počas posledného obdobia pozornosť a dostal sa tiež do hľadáčika klubov KHL, no všetko je inak a od hokeja si 26-ročný gólman musí dať pauzu.

Celú situáciu objasnil prostredníctvom svojho agenta: „Chcel by som vás informovať, že som sa dostal do osobných problémov, ktoré ma prinútili prerušiť kariéru. Bojujem s psychickou chorobou, ktorú som bohužiaľ riešil v kombinácii s alkoholom. Svoju situáciu si uvedomujem, vyhľadal som odborníkov a podstúpim liečbu," ozrejmil.

V posledných dňoch sa objavili správy, podľa ktorých Bartošák porušoval životosprávu a tak bol nútený tiež ukončiť spoluprácu s Třincom: „Po vzájomnej dohode sme sa s vedením Třinca dohodli na ukončení spolupráce a ja sa tak budem môcť venovať liečbe. Chcel by som poďakovať vedeniu klubu za podporu a tiež spoluhráčom, trénerom, členom realizačného tímu a fanúšikom za pochopenie," odkázal.

Len nedávno bola v hre ponuka z KHL, no Bartošák sa rozhodol uprednostniť liečbu, po ktorej by sa rád k hokeju vrátil: „Prežívam veľmi zložité obdobie, rád by som sa všetkým ospravedlnil. Pevne verím, že problémy prekonám a čoskoro sa k hokeju vrátim," dodal na záver.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora