Hokej - 21.11.2019 18:57

Štyri dni po zápase sa teší z hetriku. Grígera potešili štatistici

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenský útočník Dávid Gríger pôvodne prispel dvoma gólmi k víťazstvu Karlových Varov 7:2 v nedeľňajšom zápase 19. kola českej najvyššej hokejovej súťaže proti Komete Brno. Prešlo však niekoľko dní a po úprave štatistických ukazovateľov svieti pri mene slovenského reprezentanta hetrik. Popradský rodák sa síce z premiérového trojgólového zápisu na extraligových klziskách nemohol tešiť spontánne na ľade, ale radosť mu priniesla aj oneskorená informácia.

"Medzi seniormi som ešte hetrik nestrelil. Posledný som dosiahol, keď boli na svete dinosaury," povedal s úsmevom pre klubový web "energetikov" Gríger a pokračoval: "Naposledy sa mi podarilo streliť tri góly niekedy v juniorke, ale nesledujem to. Som šťastný, no nie je to len o mne. Veľa dobrej práce odviedla celá formácia aj celý tím."

Týmto presvedčivým víťazstvom sa Karlovym Varom podarilo uťať šnúru troch prehier a vrátili sa tak do prvej šestky, ktorá na konci základnej časti zaručuje účasť vo štvrťfinále play-off. Mužstvá zo siedmeho až desiateho miesta musia zviesť osemfinálové predkolo. Zo šiestej pozície bola zosadená práve brnenská Kometa. Tá prežíva mimoriadne zlé obdobie a po sľubnom úvode sezóny má momentálne zapísaných šesť prehier v rade.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora