Hokej - 29.11.2019 22:46

Ešte o ňom budeme počuť. Slovák z NLA s impozantným gólom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Za ostatné dni sa v slovenských médiách dostala trocha pozornosti dvadsaťročnému hokejistovi Romanovi Karaffovi. Odchovanec Spišskej Novej Vsi sa presadzuje v kvalitnej najvyššej švajčiarskej súťaži ako hráč EHC Biel-Bienne. Vzhľadom na vek stále zbiera štarty aj v jeho juniorskom tíme a navyše má striedavé štarty v druholigovom La Chaux-de-Fonds, kde nahral sedem bodov v ôsmich zápasoch.

Presadiť sa vo Švajčiarsku pre cudzinca vôbec nie je jednoduché. NLA má stanovené veľmi úzke a striktné limity na počet cudzincov v kádri a pokiaľ už klub po nejakom siahne, zvyčajne loví vo zvučnejších hokejových vodách, ako je Kanada, Švédsko či Fínsko. Medzi silné stránky Karaffu, ktorý pôsobí vo Švajčiarsku už šiesty rok, je evidentne rýchlosť. Na videu, ktoré priletelo z tamojšej NLB pripomenul Mariána Gáboríka v najlepších rokoch a defenzíva súpera pri ňom pôsobila, akoby cúvala.

"Nemôžem ešte povedať, že by som bol stabilným členom A-tímu. Predsa len je to moja prvá sezóna medzi mužmi a teoreticky stále môžem hrávať aj za juniorku. Chodím však na hosťovania do nižšej NLB. Pre mňa je teraz dôležité, aby som čo najviac hrával. Rád by som sa tento rok poriadne rozohral medzi mužmi a v ďalšej sezóne už nastupoval za Biel pravidelne," opísal svoju pozíciu nedávno pre Hokejportal. Verme, že onedlho o ňom začne byť počuť aj na elitnej mužskej úrovni a tým pádom aj v reprezentácii.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora