Hokej - 10.12.2019 16:05

Rybárove výkony vo Fínsku upútali. Podpísal novú zmluvu!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Slovenský hokejový reprezentačný brankár Patrik Rybár pôsobí v prebiehajúcej sezóne vo fínskom tíme Kärpät Oulu. Líder najvyššej súťaže si pri výkonoch 26-ročného gólmana nemôže na nič sťažovať, ba práve naopak. Bývalý hráč Hradca Králové vo Fínsku zostane aj v budúcej sezóne, keď podpísal predĺženie aktuálneho kontraktu.

V prebiehajúcej sezóne nastúpil Rybár v sedemnástich zápasoch. V nich disponuje vynikajúcimi štatistikami s úspešnosťou zákrokov takmer 93,5% a priemerom 1,5 inkasovaného gólu na zápas. K tomu pridal aj tri čisté kontá a novú zmluvu si tak našiel na stole. Pre reprezentačného gólmana to bude druhá sezóna strávená vo Fínsku, keďže do Oulu prišiel pred tou aktuálnou.

Brankárskym kolegom Patrika Rybára je v tíme lídra tabuľky len 19-ročný Justus Annunen, ktorého čísla sú ešte o čosi lepšie. V trinástich zápasoch totiž priemerne inkasuje len 1,26 gólu na zápas a jeho úspešnosť sa nachádza nad hranicou 94,5%. Na svojom konte tiež má päť čistých kont a tak Fínom zjavne rastie ďalší skvelý gólman.

Oulu všeobecne neinkasuje v tejto sezóne veľa gólov. V 28 zápasoch lovili Rybár s Annunenom puk zo siete len 42-krát, čo je suverénne najmenej spomedzi tímov hrajúcich najvyššiu fínsku súťaž. Kärpät aktuálne vedie tabuľku s deväťbodovým náskokom a zápasom k dobru pred Tapparou Tampere.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

SOPIMUSUUTISIA‼️ Patrik Rybár jatkaa Kärppien maalilla myös kaudella 2020-2021! ??? Linkki uutiseen biossa ? #Kärpät #Liiga

Príspevok, ktorý zdieľa Oulun Kärpät (@karpatofficial),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora