Hokej - 23.12.2019 10:11

VIDEO: Zákrok roka vo švajčiarskej lige! Nepredviedol ho však brankár

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Vo víkendovom zápase najvyššej švajčiarskej hokejovej súťaže medzi Davosom a Luganom boli diváci svedkami jedného z najimpozantnejších zákrokov roka. Nepostaral sa oň ale žiaden z brankárov. Hrdinom bol 29-ročný švédsky obranca vo farbách domáceho Davosu Magnus Nygren.

Situácia sa odohrala v 46. minúte stretnutia, teda v čase, kedy Davos viedol nad svojim súperom 3:2. Strela, ktorú vyrazil brankár domácich Sandro Aeschlimann, putovala do bránky s tým, že gólman Davosu nevedel, kde sa puk nachádza. Na to však výborne zareagoval obranca Nygren, ktorý pohotovou rybičkou vyrazil puk spred bránkovej čiary a zabránil tak istému gólu.

Moment z tretej tretiny sa napokon ukázal ako rozhodujúci, keďže Davos dotiahol duel do úspešného konca a Lugano zdolal 3:2. V tabuľke sa tak nachádza na štvrtom mieste, zatiaľčo ich súper sa trápi na predposlednej jedenástej priečke. Podobných hokejových zákrokov sme v poslednej dobe videli aj v NHL. Tentokrát však úradoval obranca, ktorý sa jednoznačne zaradil medzi kandidátov na zákrok roka.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora