Hokej - 25.12.2019 18:00

Štartuje Spenglerov pohár. Na súpiskách aj mnoho známych mien

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Spenglercup.ch

Tak ako to býva zvykom, na druhý sviatok vianočný, odštartuje boj o slávny Spenglerov pohár. Bude to v poradí už 93. ročník a na súpiskách tímov nechýbajú mnohé známe mená. Fanúšikom sa predstaví už tradične šesť tímov na čele s domácim Davosom, ktorý si v základnej skupine zahrá s Kanadou a Třincom. V druhej skupine nájdeme okrem švajčiarskej Ambri-Piotty aj TPS Turku a Salavat Julajev Ufa.

Deň pred začiatkom turnaja boli zverejnené aj súpisky všetkých zúčastnených tímov, na ktorých nájdeme zvučné mená, no tiež slovenských hokejistov. Český Třinec totiž má k dispozícii obrancu Martina Gernáta a útočníkov Vladimíra Draveckého a Tomáša Marcinka. Tretí forvard hrajúci za Třinec, Patrik Hrehorčák, na oficiálnej súpiske chýba. Domáci Davos disponuje zo známych mien útočníkmi Andresom Ambühlom, Mattiasom Tedenbym či Dannym Kristom. Tretí tím do partie v tejto skupine, teda Kanada, sa bude spoliehať okrem iných aj na bývalého obrancu Banskej Bystrice Mathewa Maioneho, exslovanistu Nicka Rossa, nitrianskeho útočníka Krisa Versteega, bývalého centra Banskej Bystrica Érica Failleho či donedávna v NHL hrajúceho Davida Desharnaisa.

Zdroj: sita

Druhý švajčiarsky zástupca na turnaji, Ambri-Piotta má na oficiálnom zozname hráčov bývalého beka Slovanu Bratislava Nicka Plastina, slovinského útočníka Roberta Saboliča či Kanaďana Wojteka Wolskiho. Fínsky TPS Turku sa zase bude spoliehať na známe mená ako Petteri Wirtanen či Lauri Korpikoski a ruská Ufa vyrukuje s hráčmi ako Linus Omark, Alexander Burmistrov alebo Vladislav Kartajev. Zvučných hokejových mien teda na tomto tradičnom turnaji nájdeme hneď niekoľko.

Program Spenglerovho pohára štartuje vo štvrtok 26. decembra a končí v posledný deň roku 2019 finálovým stretnutím. Hrá sa systémom každý s každým v základnej skupine, ktorej víťaz putuje priamo do semifinále. Druhý a tretí tím tabuľky hrá do kríža o zvyšné pozície medzi štyrmi najlepšími. Turnaj bude ukončený finálovým duelom na Silvestra. Zápas o bronz sa hrať nebude.

Spenglerov pohár 2019 (rozloženie skupín + program):
Cattiniho skupina:
HC Davos
Kanada
HC Oceláři Třinec
Torrianiho skupina:
HC Ambri-Piotta
TPS Turku
Salavat Julajev Ufa
Štvrtok, 26. decembra 2019
HC Ambri-Piotta - Salavat Julajev Ufa
HC Oceláři Třinec - Kanada
Piatok, 27. decembra 2019
TPS Turku - porazený zo zápasu Ambri-Piotta/Ufa
HC Davos - porazený zo zápasu Třinec/Kanada
Sobota, 28. decembra 2019
Víťaz zápasu Ambri-Piotta/Ufa - TPS Turku
Víťaz zápasu Třinec/Kanada - HC Davos
Nedeľa, 29. decembra 2019
2. tím Torrianiho skupiny - 3. tím Cattiniho skupiny
2. tím Cattiniho skupiny - 3. tím Torrianiho skupiny
Pondelok, 30. decembra 2019
Víťaz Cattiniho skupiny - víťaz zápasu 2. Torriani/3. Cattini
Víťaz Torrianiho skupiny - víťaz zápasu 2. Cattini/3. Torriani
Utorok, 31. decembra 2019
Finále (víťazi semifinálových zápasov hraných v pondelok 30. decembra)
Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora