Hokej - 26.12.2019 22:32

Spenglerov pohár: Na úvod víťazstvá Ambri-Piotty a Kanady. Presadil sa aj útočník Nitry

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Na druhý sviatok vianočný sa, tak ako to býva každoročne zvykom, začal 93. ročník slávneho Spenglerovho pohára. Voľný deň mali TPS Turku a domáci Davos, no zvyšné štyri tímy boli v plnej zaťaží a museli ukázať svoj hokejový kumšt. Oba duely napokon našli svojich víťazov v riadnom hracom čase, keď uspeli najskôr hráči Ambri-Piotty a následne aj výber Kanady.

Ako prví sa na ľad dostali Ambri-Piotta a Salavat Julajev Ufa. Švajčiarsky klub bol síce pred zápasom považovaný za papierového outsidera, no predpoklady sa nenaplnili. Gólmi Saboliča a D’Agostiniho viedol po prvej tretine 2:0 a keď Müller skóroval na začiatku druhej časti hry, zdalo sa, že je rozhodnuté. Napokon sa ukázalo, že naozaj bolo. Ufa vzdorovala len mierne a to gólom Lisovca na konci druhej tretiny. V tej tretej uzavrel skóre stretnutia svojim druhým gólom v zápase Müller.

Večerný zápas zaujímal najmä českých a kanadských fanúšikov. Třinec totiž narazil na výber hráčov z krajiny javorového listu, no v pozícii outsidera neprekvapil. Kanaďania išli do vedenia v šiestej minúte zásluhou nitrianskeho útočníka Krisa Versteega, ku ktorému sa v druhej tretine pridal Kevin Clark. Ten sa presadil dvakrát a tak favorit viedol 3:0. Za český klub znižoval Chmielewski, no v poslednej tretine sa opäť dokázal presadiť Clark, ktorý tak zavŕšil hetrik a spečatil víťazstvo Kanady v pomere 4:1.

Na základe dnešných výsledkov je jasné, že v zajtrajšom programe na seba narazia poobede TPS Turku a Salavat Julajev Ufa. Večer sa domácemu Davosu postaví Třinec.

Spenglerov pohár 2019, výsledky 1. hracieho dňa

HC Ambri-Piotta - Salavat Julajev Ufa 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Góly: 3. Sabolič (Zwerger, Fischer), 16. D’Agostini (Fora, Egli), 23. Müller (Zwerger, Miranda), 60. Müller - 39. Lisovec (Omark, Burmistrov)

HC Oceláři Třinec - Kanada 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Góly: 29. Chmielewski (Musil, Adamský) - 6. Versteeg (Jeffrey, Tambellini), 23. Clark (Noreau, Tambellini), 28. Clark (Mitchell), 59. Clark

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora