Hokej - 27.12.2019 22:24

Spenglerov pohár: Úvodné víťazstvá pre TPS Turku a český Třinec

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Po identických víťazstvách vo včerajšom programe výsledkom 4:1, ktorým zvíťazila Ambri-Piotta aj Kanada dnes pokračovalo dianie na hokejovom Spenglerovom pohári. Do hry sa dostali aj dva tímy, ktoré včera oddychovali a narazili na porazených z úvodných dvoch zápasov. Na svoje si prišli aj domáci fanúšikovia, keďže svoj úvodný duel odohral aj hostiteľ celého turnaja HC Davos.

Najskôr sa však na ľade predstavila dvojica TPS Turku - Salavat Julajev Ufa. Pre Fínov to bol prvý zápas na turnaji, kým ruský celok v otváracom stretnutí Spengler Cupu podľahol Ambri-Piotte. Ak si teda chcel vylepšiť pozíciu pred ďalšou fázou, musel dnes zvíťaziť. Po prvej tretine bolo všetko otvorené, keď na ukazovateli skóre svietil stav 1:1. Druhá časť hry však jednoznačne patrila fínskemu klubu, ktorý ju vyhral 3:0 a išiel si tak za prvými bodmi na turnaji. V závere stretnutia ešte Ufa dvoma gólmi skorigovala stav, no na obrat to nestačilo a tak ani v druhom zápase na Spengler Cupe nezískala bod. Najbližšie sa teda predstaví v nedeľu vo vyraďovacej fáze proti druhému tímu Cattiniho skupiny. TPS Turku v zajtrajšom dueli o prvé miesto v Torrianiho skupine narazí na Ambri-Piottu.

Večerný zápas obstarali domáci hokejisti, teda HC Davos a jediný český zástupca na turnaji, HC Oceláři Třinec. Rovnako ako TPS Turku aj Davos odohral svoj otvárací zápas na Spenglerovom pohári. Třinec vo včerajšom meraní síl podľahol Kanade 1:4. Napriek tomu však vstúpil do dnešného duelu lepšie. V pätnástej minúte otvoril skóre Ondřej Kovařčík a to bol na dlhú dobu jediný presný zásah zápasu. Diváci totiž ďalší videli až na začiatku tretej tretiny, kedy sa radovali domáci priaznivci po vyrovnávajúcom góle Harriho Pesonena. Krátko pred koncom riadnej hracej doby sa však znovu presadil Třinec a to najskôr zásluhou Martynka a následne do prázdnej bránky skóroval aj Polanský, na ktorého nadviazal svojim druhým gólom v zápase Ondřej Kovařčík. Třinec tak bude čakať na výsledok zajtrajšieho duelu medzi Davosom a Kanadou, v ktorom sa rozhodne o konečnom poradí v skupine.

Spenglerov pohár 2019, výsledky 2. hracieho dňa

TPS Turku - Salavat Julajev Ufa 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Góly: 6. Lehtinen (Pajuniemi, Holm), 31. Anttalainen (Korpikoski, Filppula), 33. Sund (Nurmi), 36. Filppula (Windlert, Korpikoski) - 13. Gimatov (Kartajev, Tsulygin), 56. Garejev, 60. Amirov (Tsulygin, Baranov)

HC Davos - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Góly: 41. Pesonen (Kessler, Rantakari) - 15. O. Kovařčík (Martynek, Zahradníček), 58. Martynek (M. Kovařčík), 59. Polanský (Chmielewski, Doudera), 60. O. Kovařčík

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora