Hokej - 28.12.2019 22:33

Spenglerov pohár: Kanada s Versteegom priamo do semifinále. Třinec vyzve ruskú Ufu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Po dvoch hracích dňoch, ktoré na prestížnom Spenglerovom pohári boli odohrané, sa dnes malo rozhodnúť o konečnom poradí v oboch základných skupinách. Istotu priameho postupu nemal pred dnešnými zápasmi žiaden z tímov, naopak ruská Ufa bez zisku bodu v Torrianiho skupine čakala na potvrdenie svojho štvrťfinálového súpera.

O ňom sa rozhodlo v prvom stretnutí dnešného programu. Na ľad vykorčuľovali hráči Ambri-Piotty a TPS Turku. Obaja mali na konte po tri body, no lepšie skóre hovorilo v prospech švajčiarskeho celku. Matematika však bola jasná, víťaz berie všetko a postupuje priamo do semifinále. Tak aj zápas odštartoval. Prvá tretina skončila bez gólov a tak si fanúšikovia museli počkať až do 29. minúty, kedy sa presadil v oslabení Flynn. Švajčiarsky klub v druhej časti hry skóroval aj druhýkrát a to zásluhou D’Agostiniho. Ten sa presadil aj v predposlednej minúte stretnutia do prázdnej bránky a spečatil tak postup Ambri-Piotty priamo do semifinále. TPS Turku si zajtra zahrá s domácim Davosom o to, kto sa v semifinále postaví výberu Kanady.

Práve Kanaďania totiž dominovali v druhom dnešnom dueli. Domácemu Davosu strelili päť gólov v úvodných dvoch tretinách a tak sa v tej tretej príliš o výsledok obávať nemuseli. Do zápisu o stretnutí sa jednou asistenciou dostal bývalý obranca Banskej Bystrice Mathew Maione a tiež nitriansky útočník Kris Versteeg, pre ktorého to bol druhý kanadský bod na turnaji. Hráči z krajiny javorového listu teda putujú priamo do semifinále, zatiaľčo Davos bude o zotrvanie na turnaji bojovať vo štvrťfinále. V tom nastúpi aj český Třinec, ktorý vyzve ruskú Ufu v zápase dnes oddychujúcich klubov.

Spenglerov pohár 2019, výsledky tretieho hracieho dňa

HC Ambri-Piotta - TPS Turku 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 29. Flynn (Douay), 36. D’Agostini (Flynn, Sabolič), 59. D’Agostini

Kanada - HC Davos 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)
Góly: 3. MacDonald (Grant, Upshall), 4. Jeffrey (Jooris, Maione), 28. Fehr (Winnik, Wiercioch), 31. Clark (Versteeg), 38. Grant (DiDomenico, Maxwell) - 45. Hischier (Rantakari, Corvi)

Konečné poradie v skupinách:

Torrianiho skupina
1. HC Ambri-Piotta - priamy postup do semifinále
2. TPS Turku
3. Salavat Julajev Ufa

Cattiniho skupina
1. Kanada - priamy postup do semifinále
2. HC Oceláři Třinec
3. HC Davos

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora