Hokej - 29.12.2019 22:27

Spenglerov pohár: Do semifinále TPS Turku a Třinec

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Tradičný hokejový turnaj o prestížny Spenglerov pohár nezaháľal ani dnes a pokračoval štvrťfinálovými zápasmi. Istú miestenku v zajtrajšom semifinále už mali Kanaďania a tiež hokejisti Ambri-Piotty, ktorí tak čakali na svojich súperov. Fanúšikom sa predstavili najskôr domáci hráči proti fínskemu TPS Turku a vo večernom zápase nastúpili Oceláři Třinec proti Salavatu Julajev Ufa.

Tímy z popoludňajšieho stretnutia nemali veľa času na oddych, keďže svoje posledné skupinové zápasy hrali včera. Oba ich však nezvládli a tak ich dnes čakal súboj o to, kto sa v semifinále postaví Kanade. Od začiatku bol zápas vyrovnaný, čo dokazovalo aj skóre. V úvodnej tretine sa presadili oba tímy raz a tak išli do kabín za stavu 1:1. V druhej časti hry gól nepadol a tak naďalej pokračovala bitka o postup do semifinále. Tretia tretina priniesla presný zásah fínskeho celku v 49. minúte zásluhou Janatuinena. Ten sa presadil aj o pár minút neskôr a to nádhernou individuálnou akciou, ktorou nedal šancu brankárovi Davosu. TPS Turku si teda zahrá v zajtrajšom semifinále s Kanadou, zatiaľčo domáci Davos na turnaji končí.

Večerný duel obstarali celky, ktoré včera oddychovali a tak mali priestor nielen na získanie nových síl, ale aj na dôkladné vytvorenie tej správnej taktiky. Lepšie do stretnutia vstúpil český tím, ktorý išiel do vedenia už v piatej minúte. Hneď na začiatku druhej časti hry sa Třinec presadil po druhýkrát, no vzápätí tiež po prvýkrát v zápase inkasoval. Ufa dokázala v druhej tretine tiež vyrovnať a tak bolo pred treťou tretinou všetko otvorené. V nej sa však presadil iba útočník Třinca Martynek a rozhodol tak o postupe svojho tímu do semifinále, v ktorom si český klub zahrá so švajčiarskou Ambri-Piottou.

Spenglerov pohár 2019, výsledky štvrťfinále

TPS Turku - HC Davos 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 16. Pajuniemi (Pärssinen), 49. Janatuinen (Wirtanen), 56. Janatuinen (Karvonen) - 9. Frehner (Nygren, Meyer)

HC Oceláři Třinec - Salavat Julajev Ufa 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly: 5. Polanský (Adamský, Chmielewski), 21. Stránský (Dravecký), 51. Martynek (Chmielewski, Doudera) - 22. Kruchinin (Gimatov), 36. Baškirov (Pimenov, Soloduhin)

Program semifinále (Pondelok, 30.12.2019):

Kanada - TPS Turku
HC Ambri-Piotta - HC Oceláři Třinec

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora