Hokej - 30.12.2019 22:40

Spenglerov pohár: Vo finále kanadsko-český súboj!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Vo včerajších štvrťfinálových dueloch si postup medzi štvoricu najlepších zabezpečili hokejisti TPS Turku a Třinca. Pridali sa tak k hráčom Kanady a Ambri-Piotty, ktorí si postup vybojovali priamo v základných skupinách. Dnes sa tak uskutočnili semifinálové zápasy, ktoré rozhodli o zajtrajších finálových účastníkoch.

Ako prví sa na ľad dostali hokejisti Kanady a fínskeho TPS Turku. Výber krajiny javorového listu včera oddychoval, zatiaľčo Fíni tuho bojovali o postup s domácim Davosom. Favoritom stretnutia teda boli Kanaďania, ktorí tomu aj prispôsobili hru. Úvodnú tretinu vyhrali o dva góly a jednou asistenciou sa prezentoval aj bývalý útočník Banskej Bystrice Éric Faille. V druhej časti hry pridali hráči Kanady aj tretí gól a tak mali pred poslednou tretinou všetko vo svojich rukách. V nej sa presadili hneď traja hokejisti spájaní so slovenským hokejom. Po góle si pripísali Faille a Versteeg a asistenciu zaznamenal Maione. Kanaďania tak potvrdili úlohu favorita a dominantne zdolali TPS Turku 6:0.

Večerný duel patril švajčiarskemu tímu HC Ambri-Piotta a českému celku HC Oceláři Třinec. Opatrnejší zápas priniesol v úvodnej časti hry len jediný gól, ktorý zaznamenal takmer domáci tím, keďže sa turnaj hrá vo švajčiarskom Davose. Vyrovnania sa český zástupca dočkal v samom závere druhej tretiny, kedy sa presadil Ondřej Kovařčík a dostal tak svoj tím späť do hry o postup do finále. V tretej tretine oba celky skórovali raz a tak po prvýkrát na turnaji nasledovalo predĺženie, v ktorom rozhodol útočník Třinca Stránský. Posunul tak svoj tím do finále, v ktorom si Třinec zajtra na obed zahrá s Kanadou.

Spenglerov pohár 2019, výsledky semifinále

Kanada - TPS Turku 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Góly: 5. Clark (Jeffrey, Noreau), 16. Postma (Danforth, Faille), 34. DiDomenico (Mitchell), 43. Faille (DiDomenico, MacDonald), 45. Versteeg (Clark, Maione), 58. Clark (Jeffrey, Upshall)

HC Ambri-Piotta - HC Oceláři Třinec 2:3pp (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Góly: 5. Dal Pian (Incir, Douay), 52. Flynn (Jelovac) - 40. O. Kovařčík (Martynek, M. Kovařčík), 46. Dravecký (Gernát, Stránský), 62. Stránský (Martynek, Musil)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora