Hokej - 31.12.2019 14:26

Spenglerov pohár: Kanada aj zásluhou Versteega víťazom turnaja!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Tradičný sviatočný hokejový turnaj Spengler Cup dnes vyvrcholil finálovým duelom. V ňom sa predstavil výber Kanady, ktorý neohrozene kráčal celým priebehom turnaja a tiež český Třinec. Ten prehral na Spenglerovom pohári iba práve s Kanadou a tak svojmu súperovi mal čo vracať.

Kanaďania počas troch zápasov inkasovali len dva góly a so do finále tak vstupovali s impozantným skóre 15:2. Třinec odohral na Spenglerovom pohári o zápas viac, keďže sa do semifinále musel prebojovať cez vložený štvrťfinálový duel. Napriek tomu si aj s troma Slovákmi na súpiske pripísal tri víťazstvá a vo finále tak už nemal čo stratiť. Opatrný duel odštartoval bezgólovou prvou tretinou, avšak v druhej časti hry sa už góly začali sypať. Kanaďania sa presadili trikrát, keď sa do štatistík jedným gólom a asistenciou zapísal aj nitriansky útočník Kris Versteeg. V tretej tretine favorit pridal jeden presný zásah a spečatil ním jednoznačné víťazstvo 4:0.

Spenglerov pohár 2019, Finále

Kanada - HC Oceláři Třinec 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Góly: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora