Hokej - 05.01.2020 23:22

VIDEO: Kamera zachránila Kanadu vo finále MS do 20 rokov!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Po tom ako sa Kanada s Ruskom stretli už v základnej skupine ich dnes čakal finálový duel Majstrovstiev sveta do 20 rokov. Kým v prvom vzájomnom zápase dominovali hráči "zbornej", finále bolo o poznanie dramatickejšie. Svedčí o tom aj moment zo samého záveru stretnutia, kedy Kanaďanov zachránila kamera od oslabenia o dvoch hráčov!

V čase 57:19 bol vylúčený kanadský reprezentant Kevin Bahl a tak Kanaďania išli s vedením 4:3 do oslabenia o jedného hráča. Počas ruskej presilovky však vyhodený puk z kanadského obranného pásma putoval mimo hraciu plochu. To si všimol slovenský čiarový rozhodca Šimon Synek, ktorý okamžite avizoval ďalší dvojminútový trest pre Kanadu. Po porade so svojimi kolegami však napokon arbitri trest neudelili a ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie.

Z dodatočných záberov je totiž zreteľne jasné, že letiaci puk zasiahol kameru uchytenú na plexiskle nad mantinelom. Tu sa už uplatňuje pravidlo 135 a jeho bod 5: "Trest sa neuloží, ak puk vystrelený z obranného pásma zasiahne časomer (kocku) alebo akýkoľvek objekt nad ľadovou plochou, čím zapríčiní prerušenie hry." Je teda jasné, že sa rozhodcovia rozhodli správne, keď kanadskému hráčovi trest neudelili. Rusi následne z frustrácie dvakrát faulovali a pripravili sa tak o možnosť vyrovnať na 4:4 a dotiahnuť zápas aspoň do predĺženia. Kanaďania triumfovali po výsledku 4:3 napriek tomu, že ešte v 49. minúte prehrávali 1:3.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora