Hokej - 13.01.2020 18:19

Slovná prestrelka Kladna so Spartou po hviezdnom návrate Jágra

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Legendárny Jaromír Jágr sa v nedeľu opäť dostal do popredia športových médií svojím výkonom v utorkovom ligovom zápase proti Sparte Praha. Do akcie sa vrátil po sedemmesačnej absencii, spôsobenej zranením, otvoril už neuveriteľnú piatu dekádu, počas ktorej brázdi hokejové klziská a nazbieral pritom štyri kanadské body. Výhru nad Spartou riadil bilanciou 2+2. Na pretrase bol preto počas zápasu a aj po ňom.

Domáci fanúšikovia najväčšiu hviezdu Kladna "vítali" provokatívnym transparentom, ktorým kritizovali najmä jeho postoj k uzavretiu Extraligy. "Krok 1: postúpiť do Extraligy, krok 2: uzavrieť Extraligu, krok 3: pochovať český hokej, krok 4: profitovať" stálo na transparente, ktorý vial nad sparťanským kotlom počas reklamnej prestávky. Na Jágra sa navyše pri kontaktoch s pukom pískalo, ale ťažkú hlavu si z toho nerobil. Domáci hneď trikrát viedli, ale s pribúdajúcimi minútami to začalo byť o ňom. Zároveň bol autorom piateho gólu svojho mužstva, teda víťazného.

Vedenie Kladna sa svojej hviezdy zastalo a po zápase reagovalo upraveným štvorkrokovým Jágrovým plánom. "Krok 1: vrátiť sa po šiestich týždňoch do zápasu, krok 2: dať dva góly, krok 3: na ďalšie dva prihrať, krok 4: vyhrať na Sparte" publikovalo v instagramovom príbehu. Rytíři pritom zdolali tohto súpera prvý raz v sezóne, po dvoch neúspešných pokusoch. Tabuľkou to zásadne nezamávalo. Pre víťazný tím šlo o upevnenie desiatej priečky, ktorá zaručuje osemfinále play-off. Sparta dala šancu prenasledovateľom a Liberec ju bodovo dotiahol.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora