Hokej - 13.01.2020 20:34

Hokejová osemnástka sa pokúsi doma vrátiť tam, kam patrí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Slovensko má pred sebou organizáciu ďalšieho hokejového šampionátu, tretieho v priebehu jedenástich mesiacov. Po májovom seniorskom mužskom nasledoval na prelome kalendárnych rokov turnaj hokejistiek do 18 rokov a v apríli sa o slovo prihlásia ich rovesníci v kategórii mužov. Dejiskom podujatia bude od 13. do 19. apríla 2020 Spišská Nová Ves a pôjde o kvalitatívne nižšiu divíziu 1A, do ktorej náš tím zostúpil minulý rok po nezvládnutej baráži so Švajčiarskom.

Naši dorasteneckí reprezentanti sa budú postupne konfrontovať s Japonskom, Nórskom, Francúzskom, Dánskom a Kazachstanom. Celodenné vstupenky za 12 eur pôjdu do predaja 10. februára, čiže zhruba dva mesiace predtým, ako padne úvodné turnajové buly. Zo šesťčlennej skupiny postupuje víťaz priamo medzi elitu a nič iné, ako návrat, si zverenci Ivana Feneša nepripúšťajú. "Chlapci budú mať výhodu domáceho prostredia a veríme, že ich fanúšikovia na Spiši podporia aj peknými návštevami na zápasoch," cituje prianie prezidenta SZĽH Miroslava Šatana agentúra SITA.

Vybojovať organizáciu tohto podujatia pre Zväz nebolo náročné. Medzinárodná hokejová federácia má dobré skúsenosti so šampionátmi, ktorých dejiskom bola krajina pod Tatrami, a ochotne vložila toto podujatie do slovenských rúk aj teraz. Zároveň osvedčený bude aj formát predaja celodenných vstupeniek, nakoľko iné formy k dispozícii nebudú. Štadión na Spiši musí prejsť ešte menšími úpravami a opravami priamo na ploche aj v šatniach, ale organizátori sú presvedčení, že všetko bude vyriešené včas a ku spokojnosti všetkých zainteresovaných.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora