Hokej - 14.01.2020 10:03

Českú ligu valcuje nová megaposila. Postačí to na titul?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Českému hokejovému Třincu sa po Spengler Cupe podarilo získať veľký úlovok, útočníka so 451 zápasmi v NHL a ďalšími v 288 v KHL. Reč je o Wojtekovi Wolskom, od ktorého boli v novom pôsobisku vysoké očakávania a skeptici váhali, či bude v 33 rokoch schopný valcovať ligu spôsobom, akým by hráč jeho kvalít mal. Odpoveď dostávajú prakticky hneď od začiatku jeho pôsobenia. Kanaďan s poľskými koreňmi nie je podpísaný pod máloktorým gólom "oceliarov" a v troch dueloch nazbieral sedem bodov. Od jeho príchodu nastrieľal tím osem gólov, kým on sám dal päť. Na ďalšie dva potom asistoval.

"Som za to rád. Vždy, keď prispejete gólmi a vyhráte, je to zábava. Je príjemné mať na ľade okolo seba takúto partiu hráčov. Tešia ma víťazstvá a budeme sa snažiť ďalej sústrediť na veci, ktorý nám vychádzajú," skromne komentoval svoje výkony držiteľ bronzu z ostatných olympijských hier. Že nekupovali mačku vo vreci, si dobre uvedomovali aj v klube. Wolski je od prvého duelu členom elitného útoku a patrí medzi najvyťaženejších hráčov. "Každý hokejista je rád, keď dostane čo najviac priestoru, k tomu hrá dobre a zbiera body. Som rád, keď môžem pomôcť," okomentoval tento fakt. Třinec zároveň verí, že pomôže k znovunaplneniu vysokých ambícií. Do začiatku aktuálneho desaťročia o ňom príliš počuť nebolo, no v sezóne 2010/11 vybojoval svoj premiérový majstrovský titul a o osem rokov pridal druhý.


V Pjongčangu na seba Wolski najviac upozornil dvojgólovým zápasom proti Švajčiarsku

Kanadská hviezda má za sebou už aj premiéru pred domácim publikom. Tá však nevyšla podľa očakávaní. Oceláři padli proti Olomoucu 2:3 po samostatných nájazdoch. Wolski strelil jeden gól v zápase a v záverečnej lotérii mu vyšli dva z troch pokusov. Pri jednom z nich sa dokonca predviedol parádnym Forsbergovým blafákom. Hoci pochválil atmosféru, ktorá panuje počas extraligových zápasov, ku kultúre fandenia má výhrady. V Zlíne totiž počas duelu z tribún pristálo na ľade niekoľko fliaš a pohárov, čo sa mu rozhodne nepáčilo. V ligách, v ktorých doteraz pôsobil, je to neprípustné a za podobné veci padajú prísne tresty. Čo sa jeho individuálnych výkonov týka, na mieste je otázka, ako veľmi dokáže Třinec vyšvihnúť. Ten je momentálne na šiestom mieste, ale s minimálnou stratou na štvrtú Mladú Boleslav. Oproti nej má navyše o zápas menej.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora