Hokej - 20.01.2020 15:51

Meno na zapamätanie: mladý Slovák žne chválu vo Fínsku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Viacerým slovenským hokejistom sa v minulosti osvedčilo sťahovanie na sever Európy v mladom veku a z Fehérváryho, Korenčíka, Krivošíka, Regendu či Bodáka to vyformovalo nádejných hráčov. Podobnou cestou sa vydal aj Juraj Slafkovský, ktorý v pätnástich rokoch zarezáva v mládeži slávneho fínskeho TPS Turku, dokonca dostal už šancu aj v juniorskom tíme.

Napriek mladému veku toho už v hokejovej kariére precestoval dosť. Svoje kvality najprv ukázal v mládeži HC Košice, odtiaľ sa presunul do Akadémie Red Bullu Salzburg, sezónu 2018/19 dohral v Hradci Králové a tú aktuálnu už začal na fínskych klziskách. V najvyššej fínskej dorasteneckej súťaži je deviatym najproduktívnejším hráčom a TPS nemal problém postaviť ho aj medzi juniormi, kde čelil o päť rokov starším hráčom. V dvoch zápasoch nazbieral dve asistencie a na +2 drží aj svoje hodnotenie pri pobyte na ľade počas gólových momentov. Vôbec svoj prvý juniorský bod pritom získal famóznou akciou proti Jyväskyle, keď na seba naviazal kompletnú päticu protihráčov a spoluhráčovi následne pripravil palebnú pozíciu, v ktorej sa nemohol mýliť.

Svoj druhý bod získal proti juniorom Jokeritu a aj vďaka jeho výkonom sa Turku snaží naháňať hornú šestku tabuľky. Tá by zabezpečila účasť vo štvrťfinále play-off. Ďalšie kvarteto tímov si bude sily merať v osemfinále. Drzosť Slafkovskému rozhodne nechýba, dobrá palicová technika rovnako nie a môžeme sa len tešiť, kedy si ho prvý raz všimneme v národnom tíme do osemnásť rokov. Zaradený už bol aj na zoznam sľubných hráčov pre draft NHL 2022, kde mu spoločnosť robí aj Šimon Nemec. Ten v pätnástich rokoch zarezáva popri juniorke aj za mužský tím Nitry.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora