Hokej - 22.01.2020 22:06

Skalický v popredí troch českých extraligových štatistík

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Keď sa slovenskému hokejistovi darí v českej lige, väčšinou ide o brankára. Dobré meno si však dokázali vydobiť aj viacerí korčuliari a najčerstvejším podobným zjavom je Pavol Skalický. Reprezentačný útočník svoje kvality prvý raz predviedol v roku 2017 v Banskej Bystrici, za Slovan si zahral KHL a pred sezónou 2018/19 sa stal posilou Mladej Boleslavi. Prvý rok v klube absolvoval s 28 kanadskými bodmi. Tento ročník je len za svojou polovicou a odchovanec Spišskej Novej Vsi je už takmer na dvojnásobku.

Extraligové štatistiky ho uvádzajú na šiestom mieste tabuľky produktivity s bilanciou 16+23. To sú suverénne najlepšie čísla z boleslavského tímu a zároveň je najlepším strelcom. Až za sebou drží mená ako Jakub Klepiš či Michal Vondrka. Celoligové štatistiky ho zobrazujú v popredí aj v bilancii +/-, kde je s 25 "pluskami" na prvej priečke. Okrem výborných čísel je u "Škodovkárov" vysoko cenený aj pre svoju dôraznú hru telom. Viac hitov od neho stihlo v aktuálnom ročníku rozdať len deväť hráčov v Extralige. Väčšinou pritom ide o bekov.

"Také čísla som pred sezónou určite nečakal. Darí sa mi, čo je super. Dôležité je však najmä to, že sa darí nášmu klubu. V novom roku sme sa výkonnostne zdvihli, ťaháme za jeden povraz," povedal v rozhovore pre české médiá ťahúň priebežne štvrtého celku súťaže. V priemere pritom v zápase odohrá len necelých šestnásť minút a o to pozoruhodnejšie je, že dosahuje takéto čísla. Krajania ho však v tom nenechávajú osamote.

V Česku by sme našli ešte jedného produktívnejšieho hráča spod Tatier - Libora Hudáčka, ktorý je oporou Liberca. V prvej desiatke sa drží aj Dávid Gríger z Karlovych Varov, zatiaľ čo medzi desať najlepších strelcov ligy patril po 38. kole aj Radovan Tybor z Pardubíc. Pohľad na brankárov je už tradične príjemný. V extraligovom popredí sa drží Denis Godla z Kladna a Branislav Konrád z Olomouca. Obaja držia úspešnosť tesne po 92 percentami. Post tímovej jednotky si okrem toho v Litvínove drží Jaroslav Janus a v Brne upevňuje Marek Čiliak.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora