Hokej - 27.01.2020 17:24

Pred šiestimi rokmi hrali semifinále, teraz Piešťany avizujú comeback

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

ŠHK 37 Piešťany boli jedným z viacerých hokejových klubov, ktoré v priebehu pár rokov ohlásili finančné problémy, prepadli sa hierarchiou slovenských líg a cesta naspäť potom vyzerala veľmi komplikovane až nesplniteľne. V sezóne 2012/13 aj 2013/14 pritom toto mužstvo postúpilo medzi najlepšie štyri slovenské tímy a stalo sa až nečakane adekvátnou náhradou za Slovan. V oboch prípadoch im stopku v semifinále vystavil neskorší šampión - najprv Zvolen, potom Košice. Lenže ročník 2015/16 už bol v Piešťanoch viditeľne problémový. V baráži síce pred Bardejovom svoju extraligovú príslušnosť uhájili, no v ďalšom roku už boli účastníkom tretej najvyššej súťaže.

Ani v II. lige sa existenčné problémy zahasiť nepodarilo a z mužskej hokejovej mapy tento celok zmizol. Podľa informácií webu Hokej.sk to vyzerá po štyroch rokoch na comeback. Prsty v tom má bývalý šéf klubu Jaroslav Lušňák, ktorého ambíciou je najprv pooslovovať mladých hráčov z juniorky alebo od konkurencie. Problémy v klube pritom boli citeľné aj na mládežníckych tímoch v kúpeľnom meste. Juniori sú súčasťou druhej najvyššej súťaže, kde za štrnásť kôl základnej časti nezískali ani bod a odo dna sa odlepili až v nadstavbe. Aj dorast je súčasťou druhej najvyššej súťaže, kde sa zaradil medzi slabšiu polovicu siedmich účastníkov západnej skupiny.

​Nateraz posledným piešťanským vystúpením pod hlavičkou Tipsport ligy bolo víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch nad Novými Zámkami v play-out 2016

Mužský hokej by mohol vliať viac radosti, úspechov, odhodlania a energie aj medzi mladšími kategóriami. Jaroslav Lušňák dokonca nevylučuje, že by "havrani" mohli hrať od septembra aj prvú ligu. K tomu by však potreboval jednak rozšírenie z aktuálnych desiatich účastníkov Slovenskej hokejovej ligy, navyše by ako doteraz neexistujúci celok mali znevýhodnenú pozíciu pre zabojovanie o účasť. Pri predstavení veľkých plánov boli zároveň predvedené aj dresy, v ktorých by mužstvo malo hrať. Tie nápadne pripomínajú extraligový piešťanský zjav.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora