Hokej - 27.01.2020 19:33

Delovka na zápase hviezd v zámorí prekonala Chárov rekord

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Počas uplynulého víkendu sa v zámorí uskutočnili hneď dva zápasy hviezd. Okrem toho tradičného a známeho v NHL, si sily zmerali aj najlepší hráči "farmárskej" AHL. Prebiehali tiež súťaže zručností, v rámci ktorých nemohla chýbať ani najtvrdšia strela. Čiernym koňom súťaže sa napokon stal český útočník Martin Frk, ktorý svojim projektilom prekonal delovku Zdena Cháru.

Hráč Ontaria Reign sa do svojej strely poriadne oprel. Dosiahol hranicu 109,2 míľ za hodinu, čo v prepočte značí 175,74 kilometra za hodinu. Doterajší zámorský rekord kapitána Bostonu Bruins a slovenského reprezentačného obrancu Zdena Cháru tak bol prekonaný o štyri desatiny míle. Hranicu 108,8 míľ za hodinu totiž dosiahol ešte v roku 2012. Pre porovnanie, najtvrdšiu strelu na tohtoročnom zápase hviezd NHL predviedol obranca Montrealu Canadiens Shea Weber. Puk poslal do bránky rýchlosťou 106,5 míle za hodinu.

Martin Frk v tejto sezóne odohral aj štyri zápasy v NHL a to za Los Angeles Kings. Na svojom konte má tri presné zásahy a tak prežíva pomerne slušný strelecký ročník. V nižšej zámorskej súťaži odohral za Ontario tridsaťtri zápasov, v ktorých zaznamenal tridsať kanadských bodov za dvadsať gólov a desať asistencií. S týmto ziskom je najproduktívnejším hráčom farmárskeho klubu "kráľov".

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora