Hokej - 29.01.2020 16:18

Šialenec! Náprahom vypálil na hráčsku lavicu súpera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hokej je tvrdý šport, ale všetko musí mať svoje hranice. Tie výrazne prekročil dvadsaťpäťročný útočník Brody Duncan, ktorý pôsobí v nižšej americkej The Federal Prospects Hockey League. V ligovom súboji jeho Mentor Ice Breakers proti Caroline Thunderbirds predviedol nevídaný skrat, ktorý mu vyniesol dištanc na 15 zápasov. A celkom oprávnene.

Tím okolo Duncana v zápase prehrával 2:7 a s pribúdajúcimi minútami sa kopili strkanice, ktoré vyvolávali najmä frustrovaní Ice Breakers. Po vhazdovaní v strednom pásme dostal prihrávku od spoluhráča a príklepom to poslal priamo na striedačku súpera. Ležérnym gestom dal najavo, že to bol omyl a plánoval puk poslať za bránku súpera, no tomu sa verilo veľmi ťažko. Reakcie Thunderbirds na seba nenechala dlho čakať a viacerí hráči ihneď po ňom vyštartovali.

Incident a následná reakcia naň vyniesla tresty v hre hneď pre päticu hráčov. Duncan utŕžil najdlhší z nich a jeden jeho spoluhráč bol potrestaný zákazom štartu v najbližšom stretnutí. Na opačnej strane sa trest ušiel aj Čechovi Janovi Salákovi, ktorý patril medzi okamžite reagujúcich hráčov. Brody Duncan inak patrí medzi hráčov, ktorému priestupky voči pravidlám cudzie nie sú. Keď odohrá plných 40 sezónnych zápasov, je schopný v nich nakopiť bez mála dvesto trestných minút. To ho radí medzi najvylučovanejších mužov FPHL.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Hokej skrat FPHL