Hokej - 03.02.2020 16:54

Nájazdové zlyhanie aj vo Fínsku. Červenal sa švédsky legionár

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Napodobniť Brada Marchanda je zbožným prianím mnohých svetových hokejistov. Nie však v tom, čo predviedol pred dvomi týždňami na konci súboja jeho Bostonu s Philadelphiou, keď pri kľúčovom samostatnom nájazde trestuhodne puk "zabudol" v stredovom kruhu a pripravil sa tak o možnosť predĺžiť nájazdovú drámu. V najvyššej fínskej súťaži ho v stredu napodobnil Robin Press v zápase medzi Lukkom a Ilves Tampere.

Dvadsaťpäťročný švédsky obranca prešiel svojho času draftom NHL, no v profilige neodohral ani jeden zápas. Vrátil sa preto naspäť na európsky kontinent a prvý raz v kariére okúsil fínsku ligu. V Raume sa zaradil medzi kľúčových hráčov a pravidelnou voľbou je aj v prípadoch, kedy duel dospeje k nájazdovému rozuzleniu. Tie proti Ilvesu však bude chcieť čím skôr vypustiť z hlavy. Na brankára Lukáša Dostála sa rozbehol až trikrát, neuspel ani raz a po poslednom pokuse sa poriadne červenal.

Po rozbehu mierne ťukol do puku, ktorý spravil pohyb vpred a následne zastavil. Hoci sa Švéd ešte poň pokúsil vrátiť a dokončiť svoj pokus, arbiter mu hvizdom vystavil ráznu stopku. Na jeho obhajobu, ľadová plocha už mala lepšie za sebou. K videniu bolo až šestnásť nájazdových pokusov a gólový koniec mal jediný. Domáci tím z Tampere získal extra bod na svoju stranu a Pressa mohlo zlyhanie mrzieť o to viac.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora