Hokej - 04.02.2020 22:39

Európskemu hokeju kraľuje Frölunda, po štvrtý raz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejová liga majstrov po druhý raz v šesťročnej histórii vyvrcholila švédsko-českým finálovým súbojom a opäť uspel celok z krajiny troch koruniek. Frölunda potvrdila pozíciu najúspešnejšieho klubu v histórii prestížnej súťaže a s Hradcom Králové si poradila výsledkom 3:1. Všetko podstatné sa pritom zrodilo v priebehu necelých troch minút na konci prvej časti hry.

Za dejisko finálovej bitky bola s predstihom vybraná CPP Arena v Hradci Králové a domácich hnal vpred plný takmer sedemtisícový dom. Ten rozjasal po necelých siedmich minútach Petr Koukal, pre ktorého to bol druhý gól v tejto sezóne CHL, avšak na listine strelcov ho nikto zo spoluhráčov nedoplnil. Naopak, ešte do prvej sirény vyrovnal Simon Hjalmarsson a vedenie Švédov následne vybudoval Max Friberg s Johanom Sundströmom. Prvá tretina bola zároveň jedinou, ktorá priniesla góly.

Jediným nešvédskym víťazom v histórii Champions Hockey League je naďalej fínsky celok JYP Jyväskyla, ktorý ovládol sezónu 2017/18. Okrem toho na trón vystupovali výlučne tímy zo Švédska. Štvornásobného víťaza z Frölundy raz doplnila Lulea. Vyzývateľ najúspešnejšieho tímu bol z kategórie nečakaných. Hradec v minulej sezóne českej ligy stroskotal už vo štvrťfinále play-off, kým v európskej súťaži obsadil posledné miesto svojej základnej skupiny. Reparát v ročníku 2019/20 bol úspešný. S Frölundou sa stretol už v skupine H a cez Mannheim, Zug a Djurgarden sa vo vyraďovacej fáze prepracoval až k odvete proti göteborskému tímu. V nej si však prehrou 1:3 pokazil bilanciu vzájomných zápasov na jedno víťazstvo a dve prehry.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora