Hokej - 03.03.2020 22:06

Českú hokejovú ligu navštívili vyše dva milióny divákov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Hokej.cz

Pokiaľ ide o divácky a fanúšikovský záujem, najvyššia česká hokejová súťaž hlási rekordnú sezónu. Prvý raz v histórii prekročil súčet návštev všetkých zápasov dva milióny, a to mala základná časť stále pred sebou dve kolá. Celkový súčet vyznieval 2 004 431, čo dáva takmer šesťtisícový priemer na jedno stretnutie. Doterajším maximom bola sezóna 2017/18 s celosezónnym súčtom približne na úrovni 1,99 milióna.

Spomedzi jednotlivých mužstiev si najlepšie vedie Sparta Praha. Pred sebou má posledný domáci zápas a pokiaľ ho fanúšikovia trestuhodne neodignorujú, jej celosezónna priemerná návštevnosť bude vyššia ako 10 tisíc. Priemerne o tisíc fanúšikov na zápas prekoná Pardubice, ktoré svoje maximum stanovili ešte v sezóne 2008/09, kedy boli ich súčasťou viacerí Slováci, vrátane Jána Lašáka, Petra Puchera či Radovana Somíka.

Rekord bol pokorený aj na konkrétnom zápase. Stretnutie pod holým nebom v nemeckých Drážďanoch medzi Litvínovom a Spartou sledovalo 32 009 divákov, čo je o vyše deväťtisíc viac ako v stretnutí Komety Brno so Spartou v januári 2016. Až tri štvrtiny mužstiev hlásia medziročné zvýšenie návštevy, čiže čísla nemožno pripísať len Winter Classic či návratu Jaromíra Jágra do Extraligy. "Ako je z návštevností zrejmé, investície do zázemia štadiónov, marketingu a komunikácie, aktivity na sociálnych sieťach a množstvo sprievodných charitatívnych a spomienkových akcií, sa začínajú vyplácať," povedal prezident Českého hokeja Tomáš Král.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora