Hokej - 07.03.2020 15:08

Postavili juniorku a súper sa vďaka tomu zachránil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Škandalózny zápas poznačil predposledné 51. kolo českej hokejovej extraligy. Karlovy Vary mali už istú účasť v osemfinálovej fáze play-off a proti nim nastúpili zachraňujúce sa Vítkovice. Ostravčania potrebovali bezpodmienečne zápas vyhrať a hostia im to mimoriadne komplikovať nehodlali. Do súboja postavili až štrnásť hokejistov v juniorskom veku, z toho desať si odbilo svoju premiéru v najvyššej mužskej súťaži. Duel prehrali 2:8 a na radosť domácej Ostravar Arény tak na poslednej priečke ostalo Kladno s Jaromírom Jágrom.

Legendárny Čech vypadnutie svojho mužstva prirovnal k bitke gladiátorov, v ktorej niekto musí zomrieť, hoci Rytíři, Vítkovice, Litvínov ani Pardubice si takýto scenár nepripúšťali. Napriek tomu sa viaceré kluby podpísali pod protestnú sťažnosť a žiadajú o exemplárne potrestanie karlovarského klubu. Ten mal porušiť bod 29 disciplinárneho poriadku, ktorý sa zaoberá fair-play a jeho dodržiavaním vo všetkých zápasoch. Ešte rušivejšie na tom je, že v úplne poslednom kole už tréner Martin Pešout "béčko" nepostavil. Napriek prehre s víťazom základnej časti, Libercu, nastúpila plná zostava.

Najpravdepodobnejším trestom pre "energetikov" je finančná pokuta. Rozhodnúť sa o tom má v priebehu nasledujúceho týždňa, ale do úvahy pripadajú aj oveľa tvrdšie penalizácie. Môže ísť napríklad o odčítanie bodov, avšak v takom prípade by sa pred ne dostal Zlín a pred pondelkovými úvodnými zápasmi play-off by to spôsobilo chaos. Veď dvojice osemfinálového predkola sú už určené a s nimi aj program zápasov. V extrémnom prípade by dokonca Vary mohli byť preradené o súťaž nižšie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora