Hokej - 07.03.2020 18:06

EBEL sa bude rozširovať. MAC či DVTK medzi kandidátmi nie sú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Dva maďarské kluby sa dostali do Tipsport ligy pred štartom sezóny 2018/19 a oba si v nováčikovskej sezóne vybojovali pomerne nečakanú miestenku v predkole play-off. DVTK z ôsmeho miesta a deviaty MAC sa dokonca konfrontovali medzi sebou a úspešnejší bol budapeštiansky tím. Ten následne stroskotal na Zvolene. Tento rok to s ich účasťou vo vyraďovacej fáze až také ružové nie je. Miškovec tesne drží ôsmu pozíciu, Budapešť s určitosťou nepostúpi a v médiách sa už začalo špekulovať o tom, že by sa presunuli do EBEL.

Richard Lintner v rozhovore pre RTVS označil túto fámu za nepodloženú a nezmyselnú. "Športová kvalita ligy šla nahor príchodom Michaloviec či Slovana, čiže konfrontácia pre maďarské kluby bola o to náročnejšia," zhodnotil počínanie Maďarov šéf Pro hokeja. Zároveň naznačil, že tieto tímy majú byť súčasťou aj sezóny 2020/21: "So spoluprácou s týmito klubmi sme spokojní a zmluva pokračuje aj pre ďalšiu sezónu. Som v kontakte s Christianom Feichtingerom, šéfom EBEL, a ten mi potvrdil, že informácie, ktoré prenikli, sú nezmyslami. Iná téma je v súvislosti s Bratislavou Capitals. To je v procese,"

​Počas minuloročnej základnej časti vyhral DVTK 28 z 57 odohraných duelov. Tohtosezónna bilancia je čosi horšia a štyri kolá pred koncom mu k vyrovnaniu tejto štatistiky chýbajú ešte dve výhry. To je reč o lepšom z dvojice maďarských celkov. Reči o presune týchto dvoch mužstiev do rakúsko-taliansko-česko-maďarskej súťaže poprel nedávno pre Šport.sk aj prezident ligy Christian Feichtinger: "V súčasnosti sme zaregistrovali veľa nepravdivých informácií. Chcel by som potvrdiť, že od DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť neexistuje žiadna požiadavka hrať v našej lige," Zároveň dodal, že so slovenskou ligou majú dobré vzťahy a rozhodne sa nesnažia kradnúť si tímy.

Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne a nadnárodná súťaž sa nezačala v tejto súvislosti skloňovať úplne bezpredmetne. "Boli sme v kontakte s Erste Bank Eishockey League, pretože sa naskytla príležitosť o tom diskutovať. My však chceme ostať v Tipsport lige," povedal pre Hokejportal tréner budapeštianskeho klubu Gergely Majoross. Špekulácie priživilo aj to, že Rakúšania chcú svoju súťaž rozšíriť opäť na dvanásť mužstiev. K doterajším jedenástim sa má hlásiť jeden slovinský celok a Bratislava Capitals.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora