Hokej - 10.03.2020 19:17

Dve ligy ukončili sezónu bez šampióna. Napodobnia ich ďalšie?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Športové súťaže naprieč celou Európou špekulujú nad tým, ako naložiť so zatiaľ nedohraným zvyškom sezóny pre šíriaci sa koronavírus. Rázny krok ohlásila najvyššia hokejová súťaž v Nemecku a aj nadnárodná EBEL. Ročník 2019/20 v nich končí a šampión pre tento rok v nich známy nebude. Vedenie líg to vysvetlilo prevenciou proti šíreniu choroby a na základe aktuálneho umiestenia v základnej časti rozdelilo budúcosezónne miestenky do Ligy majstrov.

EBEL bude v medzinárodnej európskej súťaži reprezentovať Red Bull Salzburg, Bolzano a Vienna Capitals. Nemecká liga bude zastúpená Red Bullom Mníchov, Adlerom Mannheim, Eisbären Berlín a Straubingom Tigers, čiže štyrmi najlepšími mužstvám doteraz odohraného úseku. V Rakúsku pritom už prebieha play-off, v rámci ktorého boli odohrané tri zápasy, čiže žiadna zo štvrťfinálových sérií ešte nespoznala postupujúceho. DEL sa po konci dlhodobej časti na tú vyraďovaciu ešte len chystala.

Slovenská liga bola prerušená na dva týždne, pričom do konca nadstavby ostávali odohrať ešte tri kolá. Ďalší postup zatiaľ oznámený nebol a čaká sa na novšie informácie v súvislosti s opatreniami proti koronavírusu u nás. Inak to poňali v susednom Česku, kde sa dnes hralo osemfinále play-off, avšak pred prázdnymi tribúnami. Napriek tomu sa pracuje s možnosťou, že titul bude pridelený Libercu, víťazovi základnej časti, a ďalej sa pokračovať nebude.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora