Novinky - 10.03.2020 21:42

Play-off bez divákov nemá zmysel, zhodujú sa tipsportligisti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Nútená prestávka v hokejovej lige prišla veľmi nevhod. Pred štartom vyraďovacej časti bolo treba odohrať ešte tri nadstavbové kolá. Zástupcovia jednotlivých organizácií sa v stredu stretnú vo Zvolene, aby prediskutovali možnosti pokračovania ligy. Podobne ako v zahraničí, riešenia sú viaceré. Nemci či Rakúšania hokejovú ligu predčasne ukončili, v ďalších krajinách zvažujú odovzdanie titulu priebežnému lídrovi.

Aktuálnemu poradiu Tipsport ligy kraľuje HC '05 iClinic Banská Bystrica s náskokom dvanástich bodov pred Slovanom Bratislava a štrnásťbodovým predstihom pred HC Košice. "Chystali sme sa na vrchol ročníka a urobili sme všetko preto, aby sme do play-off išli z čo najlepšej pozície, v najlepšej možnej forme a s dostatočne širokým kádrom. Chceli sme zabojovať o štvrtý titul," cituje oficiálne vyhlásenie Juraja Kovala Hokejportal.sk. Barani ročník 2017/18 ovládli po štvrtom mieste v dlhodobej časti a veľmi dobre si tak uvedomujú, že priebežné prvenstvo ešte nič nerieši.

Banskobystričania zároveň dodávajú, že regulárne dotiahnutie sezóny je nepravdepodobné a hranie bez divákov by bolo ekonomickou samovraždou. Trochu optimistickejší je košický športový riaditeľ Jan Šťastný: "Verím, že po dvoch týždňoch sa play-off bude hrať a normálne sa na to aj pripravujeme. Budeme postupovať podľa možností a budeme rešpektovať akékoľvek rozhodnutie vedenia ligy. Iné veci neriešime, veríme len tomu, že po dvoch týždňoch sa začne štvrťfinále," Na východe republiky je cítiť chuť prežiť vydarenejšiu sezónu ako boli tie minulé. Tri roky po sebe totiž toto mužstvo stroskotalo už vo štvrťfinálovej fáze.

Niečo podobné platí aj o Dukle Trenčín, ktorá hrala v sezóne 2016/17 baráž o udržanie, o rok neskôr finále a naposledy vo vyhrotenom štvrťfinále podľahla Nitre. "Veľmi nás to mrzí, celú ligu sme hrali tak, aby sme sa dostali do play-off. Musíme teraz prepočítať ekonomické výhody i nevýhody a veľa otázok bude zodpovedaných. Viete, všetci môžeme chcieť hrať, ale keď na to nebudeme mať, neviem, či budeme môcť pokračovať. Play-off je zaujímavá fáza, no hrať ho bez divákov nemá príliš zmysel," povedal pre Hokejportal Eduard Hartmann.

Taká Nitra zatiaľ rozhodne neprežíva ideálny ročník a v nadstavbovej časti sa nezmestila do hornej šestky. Že by však mala dať za všetkým bodku choroba, rozhodne nie je uspokojivým záverom ani pre šéfa klubu spod Zobora Miroslava Kováčika: "Som rád, že naša vláda sa k tomu postavila zodpovedne, hoci je to nepríjemná situácia. Prijali sme to ako holý fakt a neostáva nám nič iné, ako to celé akceptovať. Žiadny človek podľa mňa takúto situáciu na vlastnej koži nezažil. Neexistuje na to žiadny postup ani vzorec. Snažíme sa len správať zodpovedne a vyrovnať sa so situáciou. V prvom rade treba pozerať na zdravie,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora