Hokej - 21.03.2020 14:21

Klub pre pandémiu a skorý koniec sezóny prepustil všetkých zamestnancov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Suverénne najúspešnejší a najslávnejší nórsky hokejový klub Vålerenga Oslo ohlásila šokujúco rázne opatrenia v súvislosti s koronavírusom. Po zrušení prebiehajúcej sezóny sa dostala do náročného finančného obdobia a ekonomické oddelenie vyhodnotilo, že jedinou záchranou a možnosťou, ako prežiť, je nechať bez práce všetkých svojich zamestnancov. Klub tak momentálne nemá žiadneho hráča, trénera, manažéra ani technického zamestnanca a keď sa dianie po porazení choroby obnoví, pôjde od "nuly". 26-násobný šampión pritom sám priznáva, že ide o drastické opatrenia.

"Za skončenú sezónu by sme chceli poďakovať všetkým našim fanúšikom. Bohužiaľ, sme ju nedokončili, ale považujeme ju za dobrú a v play-off sme cítili, že to môžeme dotiahnuť ďaleko. Hoci sme momentálne v ťažkom období, dúfame, že v budúcej sezóne zažijeme ďalšie inšpiratívne momenty," napísal tím na sociálnej sieti. Na zlato čaká od roku 2009, ale v celkovom súčte má na konte o osemnásť titulov viac ako najbližší prenasledovatelia. Medzi nimi je aj Stavanger Oilers a Storhamar, šampióni z rokov 2017 a 2018, známi aj vďaka účinkovaniu v Champions Hockey League.

Ako bude mužstvo z hlavného mesta schopné poskladať sa odznova, je zatiaľ veľkou otázkou, avšak takých je v súvislosti s pandémiou veľa. Minulý rok šla Vålerenga do play-off z prvého miesta a stroskotala v semifinále na Frisku Asker, neskoršom šampiónovi. Tento rok uzatvárala dlhodobú časť na tretej pozícii a rozhodnutie o ukončení bojov prišlo tesne pred úvodnou štvrťfinálovou konfrontáciou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora