Hokej - 04.04.2020 22:07

Frajer z Česka: navrhol pohár, aby ho následne vyhral

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/hokej.cz

Možno svetový unikát! A aj keby nie, určite je to veľká frajerina. Jednou z dôležitých častí identity akejkoľvek súťaže je jej grafická stránka, sebaprezentácia a napríklad aj trofej pre jej víťaza. O jeden veľmi pekný kúsok sa bojuje v univerzitnom hokeji v Českej republike a autor jeho návrhu je zároveň trénerom jedného z tímov. Zhodou okolností, jeho zverenci súťaž ovládli a kouč Daniel Kolář vlastne vyhral trofej, ktorej podobu sám vymyslel.

Ide o tím Engineers Praha, celok reprezentujúci České vysoké učení technické, Vysokú školu ekonomickú a Českú zemědelskú univerzitu. Tento výber lige jasne dominoval, vyhral 18 z 21 duelov, pred prenasledovateľmi z brnenskej Masarykovej univerzity mal jedenásťbodový náskok a hoci skončila len základná časť, organizátor predsa trofej za celkový triumf do rúk Pražanov odovzdal. "Keď sa ku mne dostalo, že liga vypísala súťaž o podobu pohára, ihneď som mal záujem. Chlapcom som v šatni hneď povedal, že to vyhrám a oni ho potom musia vyhrať pre mňa," odľahčene opísal situáciu pre Hokej.cz.

Pekný dizajn zahŕňa hneď niekoľko zaujímavých motívov. Telo tvorí päť hráčskych a jedna brankárska hokejka a na nej stojí výrazný názov súťaže. Čepele smerujú nahor, čo je v hokeji znakom radosti a oslavy, rovnakým odkazom je aj zlatá farba. Engineers počas sezóny prehrali len trikrát a aj preto musí byť tréner spokojný: "Prevládajú jednoznačne pozitíva. Vychádzalo nám prakticky všetko, čo bolo dané perfektnou dochádzkou a kvalitnou prácou všetkých na tréningoch. Chcem vyzdvihnúť aj zapracovanie nováčikov, ktorých bolo viac ako desať a všetci sa stali platnými členmi zostavy."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Engineers Prague (@engineersprague),

Hoci je univerzitný hokej súťažou z kategórie odľahčenejších, u našich susedov získal značný punc. Viaceré kluby sa napojili priamo na extraligové celky, spravodajsky a štatisticky ho zastrešil najväčší český hokejový web a priame prenosy z niektorých duelov pripravila aj verejnoprávna televízia. Aj preto mrzí, že koronavírus neumožnil dotiahnutie súťaže až do úplného konca. "Samozrejme to chápeme, v prvom rade je zdravie a je potrebné, aby sa všetci správali zodpovedne a mohli sa čoskoro opäť venovať tomu, čo máme radi. Z hokejového pohľadu ma mrzí, že sme prišli o víťazné emócie. O to, ako na seba všetci naskáčeme po víťaznom zápase a následne sa týždeň doma neukážeme," odľahčil Kolář.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora