Hokej - 22.04.2020 17:36

Hradec rozdal výpovede hráčom, potom zasiahol Zväz a zrušil ich

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Dostanete výpoveď, so zamestnávateľom ste na nože a v tom zasiahne vyššia moc, ktorá rozhodne, že sa oficiálne nič nestalo a váš pracovný pomer trvá ďalej. Do zvláštnej situácie sa dostali niekoľkí hokejisti a vedenie Mountfieldu Hradec Králové. V nedokončenej sezóne 2019/20 šlo o ôsmy tím základnej časti českej ligy a zároveň nečakaného finalistu Ligy majstrov. Nastupuje zaň aj Slovák Lukáš Cingel.

Ako reakciu na zhoršenú finančnú situáciu pre koronavírus, Hradec v polovici marca doručil piatim svojim hráčom výpovede. Všetkým mal kontrakt skončiť na konci sezóny a vedenie to odôvodnilo "zásahom vyššej moci" a nepredvídateľným predčasným koncom. Menovite šlo o Tomáša Linharta, Petra Šidlíka, Lukáša Žejdla a legionárov Oskarsa Cibulskisa s Oscarom Eklundom. Traja z nich sa nesúhlasne obrátili na českú hokejovú arbitráž, z toho dvaja dotiahli boj do víťazného konca. Zväz ich výpovede zrušil a do leta sú hráčmi Mountfieldu.

Faktom je, že riadiace aj kontrolné úrady už vopred upozorňovali, že rozdávanie jednostranných výpovedí je nekonštruktívnym a problémovým riešením. Klub z východu republiky si však povedať nedal a podľa toho aj dopadol. "Klub musí hráčom vynahradiť poplatok za konanie a ďalej plniť zmluvné povinnosti," píše sa vo verdikte, s ktorým klub nesúhlasí. Vychádza z presvedčenia, že v podpísanej zmluve s hráčmi sa nachádza časť, ktorá v prípade podobných mimoriadnych situácií udelenie výpovede umožňuje.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora